5 erori comune de detailing auto acasă și cum să le eviți

Home Economie 5 erori comune de detailing auto acasă și cum să le eviți
5 erori comune de detailing auto acasă și cum să le eviți

Spălătoria auto clasică se pare că nu mai este la mare cerere. Tot mai mulți proprietari de autovehicule își rup o parte din timp pentru a-și îngriji și curăța mașina acasă.

Iată 5 greșeli comune pe care să le eviți

  1. Detergentul nepotrivit

Așa cum am mai spus și anterior produse detailing auto profesionale sunt cele mai recomandate și utilizare pentru o curățare ca la carte. Iar când vine vorba de șampoanele pentru mașini și alte produse de curățare, trebuie să acorzi atenție.

Detergenții fabricați special pentru a curăța mașina conțin substanțele active adecvate pentru a-ți curăța și totodată îngriji suprafața mașinii, dar și culoarea acesteia.

De aceea, săpunurile pot semăna între ele, un bun exemplu este săpunul de vase – care la fel acționează pentru curățarea și îndepărtarea petelor sau a grăsimii. Însă acesta nu va face diferența între tigaie și vopseaua sau materialele mașinii tale.

  1. Detailing în razele directe ale soarelui

O altă greșeală de evitat este aceasta. Deși poate ți se pare un cadru perfect: o duminică după amiază, însorită, ești în curtea casei tale și te gândeșți să cureți mașina.

Pe măsură ce speli cu produse curatare exterior auto, căldură soarelui usucă suprafață mașinii înainte de a o usca cu laveta din microfibră. Iar acest lucru va lăsa pete de la apă.

  1. O cureți destul de rar

Este un aspect negativ sau poate un obicei prost. Dacă investești în tapițerie (fie ea din piele sau textil) o vei curăța mult mai ușor data următoare.

În acest proces de detaliere a interiorului auto trebuie acordat atenție la aspirarea scaunelor, dar și la petele și vărsările nesupravegheate pe scaunele din material textil. Nu aștepta până vine ziua în care o cureți, deoarece petele și scurgerile pot atrage mucegai și dăunători.

  1. Folosești agenți chimici pe suprafețele interioare

Nu contestăm că aceste produse pot curăța imediat și mai rapid, însă punem la îndoială felul în care curăță și cum tratează suprafețele.

Luăm ca și exemplu volanul sau schimbătorul de viteze – substanțele chimice le pot face alunecoase și după atingere îți atingi fața, ochii sau gura. De aceea, atenție la produsele aplicate pentru a nu-ți afecta și sănătatea.

  1. Curățarea superficială

Este o greșeală comună și cu siguranță mulți dintre oameni par să nu acorde prea multă atenție la detaliile auto. Însă, detailerii profesioniști au început ca și tine – cu puțină experiență. De aceea, atunci când ți se pare că ceva nu se curăță cum trebuie sau pe cât de repede ți-ai dori, recomandăm răbdare.

Mașina ta are nevoie de tine și necesită toată atenția ta pentru a o curăța și a-i aplica cele mai bune tratamente de detailing auto.