Elevi din Deva vor reprezenta România la Salonul Internațional pentru Tineret Exporecerca de la Barcelona – Spania

Home Educație Elevi din Deva vor reprezenta România la Salonul Internațional pentru Tineret Exporecerca de la Barcelona – Spania
Elevi din Deva vor reprezenta România la Salonul Internațional pentru Tineret Exporecerca de la Barcelona – Spania

Echipa de robotică a Centrului Județean de Excelență Hunedoara, echipă care a ocupat locul II la Concursul Național ROSEF organizat la Universitatea din Suceava în luna octombrie a anului trecut, va reprezenta România la Salonul Internațional pentru Tineret Exporecerca de la Barcelona – Spania.

Membrii acestei echipe sunt elevii: Sebastian Daniel Petrariu, Sebastian Daniel Mariș, coordonați de prof. ing. Paul Țoța.

În urma unei selecții ulterioare acestui concurs, echipa Centrului Județean de Excelență Hunedoara a fost nominalizată să reprezinte România la Salonul Internațional pentru Tineret Exporecerca de la Barcelona – Spania, care va avea loc în perioada 8-11 martie 2023.

Echipa a proiectat și a construit un robot educațional care poate fi utilizat pentru realizarea de experimente școlare de laborator, de la distanță. Prin intermediul unei aplicații, elevii se pot conecta prin internet la robotul care primește date și efectuează măsurători în timp real. Robotul poate fi adaptat să funcționeze pentru multiple domenii: medical, cercetare, protecția mediului etc.

Înainte de plecarea spre Spanmia, echipa de robotică, împreună cu directoarea Centrului Județean de Excelență Hunedoara,Vlad Cristina au fost primiți la Cabinetul Primarului municipiului Deva, unde primarul Florin Oancea le-a uract succes în competiția internațională la care vor lua parte. ”Administrația publică locală susține astfel de elevi creativi, care fac performanță și promovează imaginea și numele Devei în întreaga lume. Îi felicit pentru rezultatele obținute, îi asigur în continuare de tot sprijinul meu și al consilierilor locali și le doresc succes la competiția din Spania!”, a declarat primarul Florin Oancea.

Elevii din Deva nu sunt la prima reușită. Ei au în palmares multiple diplome, medalii și premii la competiții și saloane naționale și internaționale în domeniul roboticii. Ultimul premiu obținut de aceștia a fost medalia de aur la Salonul Internațional Exhibition Inventcor 2022.