Lucrări intense și deschideri de șantier pentru investiții publice în municipiul Vulcan

Home Administrație Lucrări intense și deschideri de șantier pentru investiții publice în municipiul Vulcan
Lucrări intense și deschideri de șantier pentru investiții publice în municipiul Vulcan

Primăvara anului 2023 aduce reluarea activităților edilutar-gospodărești specifice acestui anotimp, pe raza municipiului Vulcan, dar și intensificarea lucrărilor pe șantierele de investiții publice demarate de autoritățile publice locale.

Potrivit primarului Cristian Merișanu, în acest moment, la Vulcan sunt realizate o serie de lucrări care țin de curățenia de primăvară, de la reparații și reabilitări ale carosabilului degradat  pe timpul iernii, până la toaletarea copacilor, îngrijirea spațiilor verzi și curățenia și ecologizarea domeniului public. ”Am început lucrările de astupare a gropilor din asfalt, imediat ce vremea ne-a permis acest tip de investiții și vom continua cu ele pe toate străzile din municipiul Vulcan unde se impun astfel de reparații. Pentru a face economii și a putea repara cât mai multe străzi afectate de intemperiile iernii, am optat că facem acest lucru cu personalul nostru, de la Serviciul de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei, chiar dacă ritmul de execuție este ceva mai lent. Desigur, am început curățenia de primăvară, cu tot ce presupune aceasta, de la toaletarea copacilor, igienizare acestora, ecologizarea zonelor verzi și refacerea rondurilor florale. Echipele de la Salubrizare au început aceste activități cu copacii de pe margine astrăzilor principale, dar în paralel acționăm și pentru soluționarea cererilor primite de la cetățeni, privind toaletarea copacilor din zonele aferente blocurilor. Am intensificat totodată lucrările de curățenie, respectiv măturarea străzilor și trotuarelor, strângerea deșeurilor și alte activități specifice, pe care le realizăm atât manual, cu echipe de muncitori de la salubrizare, dar și cu utilajele pe care le avem în dotarea primăriei”, spune Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

În același timp, primarul Cristian Merișanu relevă faptul că se lucrează intens la lucrările de investiții aflate în derulare pe raza municipiului Vulcan și au fost demarate și unele investiții noi. Spre exemplu, în Parcul ”Avram Iancu” a fost deschis șantierul construcției unui centru multifuncțional pentru activități cultural-educative, o investiție așteptată de mulți dintre locuitorii Vulcanului. ”Am căutat mai multe soluții pentru a înființa Centrul cultural-educativ multifuncțional despre care am vorbit încă de la începutul mandatului meu. Până la urmă am găsit soluția de a construi o clădire nouă în care acest tip de activități cultural-educaționale care se bucură de succes în comunitatea noastră și care a fost solicitat de foarte mulți cetățeni, să se desfășoare în cele mai bune condiții. Construcția acestui centru va fi realizată în Parcul ”Avram Iancu”, lângă fosta Casă de cultură a Sindicatelor. Lucrările au început deja în forță și avem ca termen de finalizare al acestui obiectiv, chiar în acest an”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Acesta apreciază că în noul Centru multifuncțional de la Vulcan, copii se vor putea bucura de pregătire extrașcolară în domenii cultural-artistice. Mai mult, având în vedere că Primăria municipiului Vulcan intenționează și reabilitarea estetică și funcțională a Parcului ”Avram Iancu”, această zonă a orașului va deveni un centru de interes și de activitate pentru copiii și tinerii din comunitatea locală.

O altă lucrare de investiții cu impact major în viața comunității locale din municipiul Vulcan se derulează și la Ambulatoriul Spitalului Municipal Vulcan, care este reabilitat în cadrul unui proiect de investiții semnificative din fonduri europene. ”Avem un șantier deschis și la Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Municipal Vulcan, care sperăm că în acest an va fi finalizat, chiar dacă sunt ceva probleme cu firma care lucrează la acest obiectiv, și nu ascund acest adevăr, dar vedem încă încet-încet, lucrurile intră în normal”, arată primarul Cristian Merișanu.

Acesta a evidențiat faptul că, pe raza municipiului Vulcan, mai sunt în diferite etape de implementare proiectele de reabilitare a altor 4 parcuri de joacă și recreere, în cartierele ”Dallas”, Colonie, Crividia și Centrul vechi. De asemenea, primarul municipiului Vulcan reamintește că în cartierul Colonie se desfășoară un amplu proiect de investiții în modernizarea infrastructurii, care va fi încheiat cu succes în următoarele două-trei luni ale acestui an.

Primarul municipiului Vulcan își exprimă totodată speranța că și proiectul ”Green line” va fi pus în execuție în cursul acestui an, acesta fiind unul foarte important pentru municipalitatea din Vulcan, care va beneficia în cadrul acestui proiect de investiții constând în asfaltări pe strada Nicolae Titulescu, construcția garajului și stației de încărcare din Colonie, investiții care vor aduce și multe locuri de muncă pentru vulcăneni.