Trupa ”Freeland” & Guest, în concert caritabil la Uricani

Home Stiri la zi Trupa ”Freeland” & Guest, în concert caritabil la Uricani
Trupa ”Freeland” & Guest, în concert caritabil la Uricani

Prezența formației ”Freeland” în peisajul cultural-artistic al Văii Jiului a devenit una constantă și din ce în ce mai apreciată de publicul de toate vârstele, care rezonează la repertoriul deosebit al acestei trupe construită cu migală și pasiune sub îndrumarea veteranilor muzicii pop-rock din Valea Jiului, ”Color”.

Ceea ce este și mai demn de apreciat la tinerii artiști Cipri Ciutre, Vlad Luca, Alexandru Niki Nuță și Adrian Ciutre, componenții trupei ”Freeland” este, dincolo de talentul lor, inima deschisă și dorința de a-și pune arta în slujba binelui. Cu aceste sentimente s-a născut și cel mai recent concert al trupei ”Freeland” care a avut loc la finalul acestei săptămâni la Casa de cultură din Uricani, acolo unde formația ”Freeland” a urcat pe scenă, împreună cu alți artiști locali invitați de ei, pentru un spectacol caritabil, oferit publicului din acest oraș, toate încasările fiind donate pentru sprijinirea familiei Nedelcu.

”Împreună pentru Alexandra Maria”, așa s-a numit spectacolul caritabil de la Uricani, în care recitalul excepțional al tinerilor de la ”Freeland”, care au electrizat sala, a fost completat de regalul de muzică populară al altor tineri, dar abolut remarcabili artiști, precum Roberta Maxer, Antonia Moraru, Cristina Stoi, Izabela Ianc, Adina Cernat, nume de referință din valoroasa clasă de canto-muzică populară a profesoarei Simona Ionașc, al căror recital a fost unul emoționant, ca de fiecare dată. ”Ne bucurăm că spectacolul nostru caritabil a reușit să adune un public numeros, lucru care nbe-a permis pe de o parte să ne bucurăm împreună de o seară cu muzică absolut fabuloasă, dar în același timp ne-a permis să aducem și noi un plus de speranță pentru Alexandra Maria Nedelcu, care are atât de multă nevoie de sprijinul tuturor pentru a-și recăpăta sănătatea. Mulțumim, tuturor celor care au fost alături de noi și mulțumim Primăriei orașului Uricani și Liceului Tehnologic ”Retezat” Uricani care ne-au sprijinit în organizarea acestui eveniment”, a declarat Cipri Ciutre, literul formației Freeland.

Povestea Alexandrei Maria, cea pentru sprijinul căreia a fost organziat acest concert caritabil, este una de-a dreptul emoționantă. ”Povestea mea este un pic cam tristă, dar vă promit că voi ieși învingătoare până la urmă! M-am născut, împreună cu sora mea geamănă, pe 8 martie 2015, făcându-le părinților mei o frumoasă surpriză. Anul trecut, pe 9 februarie, am fost însă diagnosticată cu insufieciență renală în fază terminală, cu înlocuirea funcției renale mai întâi cu hemodializă și mai apoi cu dializă peritonială. Am stat, la început, două luni în spital, după care părinții mi-au făcut ședințele de dializă acasă. Am luptat mult, dar în cele din urmă boala m-a învins, iar diagnosticul de sindrom hemolitic uremic atipic a fost unul crunt. A urmat o luptă contracronometru cu viața, iar părinții mei au reușit să mă transfere în decembrie la Spitalul Universitar din Padova (Italia) unde, după trei săptămâni de tratament, am reușit un pic să mă pun pe picioare. În fiecare noapte, fac însă dializă ”acasă” în Rosolina, unde părinții au închiriat o casă, pentru a fi aproape de spital. Mama mea este permanent aici, alături de mine, îngrijind în același timp și surorile mele, iar tata, din păcate, a rămas acasă, în România, unde trebuie să muncească pentru a ne sprijini să putem sta noi aici, în Italia. Cheltuielile familiei sunt însă foarte mari și ne descurcăm greu, de aceea avem nevoie de sprijin. Sunt înscrisă într-un program de transplant renal, la Spitalul din Padova, dar nu știu când se va întâmpla acest lucru”, povestește Alexandra Maria Nedelcu, într-o postare pe pagina sa de socializare.

Povestea Alexandrei Maria este cunoscută în Uricani, unde oameni generoși s-au oferit să vină îăn sprijinul acesteia și al familiei, inclusiv prin acest emoționant concert caritabil. Pentru cei care vor, la rândul lor, să sprijine această familie, au fost deschis mai multe conturi caritabile pe numele părinților săi, respectiv:

TITULAR CONT LEI : NEDELCU CLAUDIU
COD IBAN : RO35BTRLRONCRT0119216101
TITULAR CONT EURO : NEDELCU CLAUDIU
COD IBAN : RO82BTRLEURCRT0119216101
SWIFT : BTRLRO22
TITULAR CONT LEI : NEDELCU ADRIANA
COD IBAN : RO44BTRLRONCRT0146913901
TITULAR CONT EURO : NEDELCU ADRIANA
COD IBAN : IT6803608105138202158402173