Finanțare asigurată pentru achiziția unui RMN pentru Spitalul Municipal Lupeni

Home Administrație Finanțare asigurată pentru achiziția unui RMN pentru Spitalul Municipal Lupeni
Finanțare asigurată pentru achiziția unui RMN pentru Spitalul Municipal Lupeni

Spitalul Municipal din Lupeni va avea în dotare, în scurt timp, un aparat RMN, de care comunitatea are foarte mare nevoie.

Vestea a fost adusă de primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, care informează că, în urma documentațiilor întocmite de Primăria Lupeni și Spitalul Municipal Lupeni, Ministerul Sănătății a aprobat finanțarea necesară în vederea construirii unui spațiu dedicat și achiziționarea unui aparat RMN.

Valoare totală a acestui proiect este de 7.704.107.60 lei, finanțarea obținută de la Ministerul Sănătății fiind de 6.900.034 lei, diferența urmând a fi completată de la bugetul local al municipiului Lupeni.

”Este o dorință mai veche a noastră, aceea de a putea aduce un aparat RMN de care comunitatea locală a municipiului Lupeni și, în general Valea Jiului, are atât de multă nevoie. Multumin domnului ministru prof.univ.dr. Alexandru Rafila, domnului secretar de stat Alexandru Florin Rogobete și întregii echipe de proiectare și implementare pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în soluționarea acestei cereri”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Lucian Resmeriță este de părere că și această nouă investiție făcută la Spitalul Municipal, care completeaăz celelalte investiții realizate în ultimii ani sau aflate acum în plin proices de derulare, constituie un element esențial în creșterea calității serviciilor medicale de care pacienții trebuie să aibă parte în această unitate de sănătate publică.

”Modernizăm spitalul pentru ca cetățenii să beneficieze de cele mai bune servicii medicale. Prin toate aceste investiții pe care le facem ne dorim ca pacienții care apelează la serviciile medicale din spitalul de la Lupeni să aibă aici cele mai bune condiții, atât de spitalizare, cât și de tratament. Noi, ca administrație locală,  facem tot ce putem în acest scop, desigur în limita bugetului local existent, astfel încât la Spital să crească în mod vizibil calitatea actului medical, iar oamenii care vin aici să fie tratați corespunzător”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.