”Ein Mann, ein wort, eine Statue”, un performance marca Ion Barbu în Capitala Culturală Europeană

Home Cultură ”Ein Mann, ein wort, eine Statue”, un performance marca Ion Barbu în Capitala Culturală Europeană
”Ein Mann, ein wort, eine Statue”, un performance marca Ion Barbu în Capitala Culturală Europeană

Prezența artistului Ion Barbu în seria evenimentelor anului cultural 2023 din Capitala Culturală Europeană Timișoara era absolut inevitabilă, ba mai degrabă se anunță una… repetabilă.

Pentru început, artistul petrilean Ion Barbu este protagonist al performance-ului intitulat ”Ein Mann, ein wort, eine Statue”, care se va desfășura miercuri, 5 aprilie 2023, de la ora 18,00 la Universitatea Politehnică din Timisoara, mai exact în parcul ARCHA de pe Bd. Mihai Viteazu, nr. 1 Timisoara, cu finalizare în Piața Victoriei.

Este vorba despre un vernisaj de arte vizuale conceput de Ion Barbu, prezentat în cadrul unui eveniment în care-și vor da concursul: Auăleu Teatru, Marcel Tolcea ,Ioana Palicica, Adriana Babeți, Ilie Stepan, Horia Crișovan, Robert Șerban, Gabriel Amza, Ildiko Foarță și alții.

”Proiectul de faţă îşi propune să dea o mână, şi de ce nu, un picior, de ajutor tuturor acelora care îşi doresc o scurtă perioadă de eternitate locală sau europeană. Totodată intenţia noastră nobilă se adresează şi acelora care n-au visat la viaţa lor că va veni momentul când vor deveni stană de piatră. obiectul nostru artistic este, în cele din urmă, o recunoaştere tardivă pentru toţi eroii necunoscuţi şi nerecunoscuţi ai României prezente”, spune artistul Ion Barbu.

Proiectul cultural este realizat cu sprijinul unei burse de creație artistică Energie! acordată de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte, în cadrul Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.