Petroșeneanca Filotica Recolcea, sărbătorită pentru 100 de ani de viață

Home Stiri la zi Petroșeneanca Filotica Recolcea, sărbătorită pentru 100 de ani de viață
Petroșeneanca Filotica Recolcea, sărbătorită pentru 100 de ani de viață

Centenarul are de pe acum o semnificație cu totul și cu totul specială pentru doamna Filotica Recolcea, din Petroșani care a atins frumoasa vârstă de 100 de ani. O zi pe care a sărbătorită, ca întotdeauna, împreună cu familia și în care s-a bucurat de vizita primarului din localitate.

Așa cum recunoaște, nu a făcut nimic special pentru a ajunge la vârsta centenară. A trăit simplu, potivit, fără a face abuz de nimic. ”Este adevărat, nu am băut și nu am fumat niciodată!”, recunoaște Filotica Recolcea.

Născută în 1923 la Glina, lângă București, Filotica Recolcea a ajuns în cele din urmă la Petroșani, unde și-a petrecut cea mai mare parte a vieții. Și acum, la frumoasa vârstă de 100 de ani, este mulțumită de viața sa simplă și este bucuroasă că-și poate duce bătrânețile cu copiii, care sunt foarte amabili și cărora nu a avut niciodată nimic a le reproșa.

Filotica Recolcea a primit pe 4 aprilie 2023 și o vizită mai aparte. Vizita primarului municipiului Petroșani, care a ținut să o felicite personal pentru performanța de viață și în semn de respect și recunoștință pentru tot ceea ce a făcut pentru comunitatea locală. ”Astfel de oameni reprezintă un model pentru noi toți, iar în acest moment aniversar îi doresc, în numele nostru, al tuturor, multă sănătate, fericire și să ne reîntâlnim cu bine și anul viitor”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

La aniversarea centenară, pe lângă un frumos buchet de flori și un tort aniversar oferite de primarul Petroșaniului, Filotica Recolcea a fost recompensată și cu o diplomă de recunoștință din partea administrației publice locale și cu un premiu în bani din partea Consiliului local al municipiului Petroșani. La care se adaugă, în mod categoric, sutele de urări de ”La mulți ani!” primite de la toți cei care au aflat de aniversarea Centenarului său. Urări cărora ne alăturăm și noi, drindu-i sănătate și bucurii alături de cei dragi.