Studenții Universității din Petroșani, voluntari pentru o zi în Crucea Roșie

Home Educație Studenții Universității din Petroșani, voluntari pentru o zi în Crucea Roșie
Studenții Universității din Petroșani, voluntari pentru o zi în Crucea Roșie
smart

Un inedit experiment a avut loc, în aceste zile, la Universitatea din Petroșani, unde, la inițiativa prof.univ.dr. Felicia Andrioni, coordonator al Centrului de învățare CRESC din cadrul instituției de învățământ superior din Valea Jiului a fost dezvoltat un proiect social extrem de interesant și, mai ales, util.

smart

Astfel, pentru o zi, studenții participanți la workshop-ul cu tema ”reziliența la dezastre, calamități, conflict armat” au devenit voluntari ai Crucii Roșii și au învățat, de la reprezentanții Subfilialei din municipiul Lupeni a acestei organizații, una dintr ecele mai active și mai prezenmte în viața comunității, ce presupune statutul de membru și activitatea de voluntar al Crucii Roșii. În plus, studenții participați la acest experiment social au putut învăța practic și câteva modalități de acordare a primului ajutor în diverse situații.

În cadrul evenimentului, reprezentanții Subfilialei de Cruce Roșie din municipiul Lupeni le-au prezentat studenților o serie de tematici legate de emblema și organizația de Cruce Roșie Română, instituțiile abilitate să intervină și să gestioneze situațiile de urgență și salvarea de vieți omenești prin acordarea primului ajutor, despre triajul medical și sprijinul pe care populația civilă îl poate acorda pe principiul solidarității umane, dar și despre Dreptul Umanitar Internațional, conflictul armat, refugiati, sinistrați, logistica de intervenție, sprijin și ajutor internațional.

Cei prezenți au concluzionat, la finalul unei zile absolut interesante, că indiferent de natura dezastrelor, salvarea de vieți și asistența socială umanitară reprezintă cele mai importante componente ale Umanității. Cu mulțumirea lucrului bine făcut, reprezentanții Crucii Roșii din Lupeni speră acum că o bună parte din cursanții de la Universitatea din Petroșani care au fost prezenți la acest workshop vor deveni și voluntari ai Crucii Roșii Române.