Asociația Umanitară Kandila promovează valorile europene și politica de coeziune a Uniunii Europene în Valea Jiului

Home Stiri la zi Asociația Umanitară Kandila promovează valorile europene și politica de coeziune a Uniunii Europene în Valea Jiului
Asociația Umanitară Kandila promovează valorile europene și politica de coeziune a Uniunii Europene în Valea Jiului

Asociația Umanitară Kandila organizează în zilele de 29, 30 aprilie și 1 mai 2023, evenimentul intitulat ”Unitate în diversitate în Valea Jiului”. Această inițiativă face parte din proiectul ”Valea Jiului se dezvoltă prin Europa”, finanțat în cadrul programului european „Sprijin pentru măsurile de informare privind politica de coeziune a UE”, susținut de Comisia Europeană prin Direcția Generală Politică Regională și Urbană.

Evenimentul își propune să promoveze valorile europene și politica de coeziune a Uniunii Europene în regiunea Văii Jiului și este structurat în activități practice și dezbateri care vor avea loc în mai multe locații.

Sâmbătă 29 aprilie, începând cu ora 15:00, în cartierul Dallas din Vulcan, va fi organizat un prânz comunitar împreună cu partenerii noștri de la Asociația Copii pentru Viitor. Activitatea combină ateliere educaționale cu gătitul și servitul mesei în comunitate, având ca scop reducerea sărăciei extreme, a risipei alimentare și implicarea comunității. Masa comunitară va fi urmată de la ora 17:00 de o dezbatere care va avea în centru unul dintre cele mai importante principii europene, când vine vorba de comunitățile aflate în tranziție, și anume ”Nu lăsăm pe nimeni în urmă” (Leaving no one behind). Invitați la acest eveniment sunt specialiști ai serviciilor sociale din comunitățile Văii Jiului precum și reprezentanții autorităților publice locale. Dezbaterea va avea loc în clădirea bisericii Ancora din cartierul Dallas.

Duminică 30 aprilie, activitățile se vor desfășura în Uricani (Câmpul Mielului), astfel: de la ora 10:00 va avea loc o dezbatere în aer liber pe principiul biodiversității, după care se va organiza o drumeție urmând traseul tematic ”Podul natural din Scocul Urzicarului”. La ora 15:00 ziua se va încheia cu un picnic câmpenesc în poiana Câmpul Mielului. Invitații zilei vor fi reprezentanți ai Parcului Național Retezat. Pentru persoanele înscrise la această activitate vom oferi transport în funcție de nevoie.

Luni 1 mai de la ora 16:30, în cadrul ansamblului de la Mina Petrila (clădirea vechiului dispensar), în contextul manifestărilor derulate în cadrul evenimentului ”Valea Jiului Vibrantă”, vom organiza ateliere interactive urmând unul din principiile de bază ale Uniunii Europene și anume unitatea în diversitate. De la ora 18:30, vom dezbate împreună cu invitații noștri ce înseamnă să fim uniți în diversitate în context european. Prin aceste activități dorim să promovăm cultura și patrimoniul local, precum și diversitatea culturală europeană.

Evenimentul este deschis publicului larg și încurajează participarea activă a comunității locale, a autorităților publice, a organizațiilor neguvernamentale și a partenerilor europeni.

Asociația Umanitară Kandila mulțumește tuturor partenerilor și susținătorilor implicați în acest proiect și îi așteaptă pe toți cei interesați să participe la evenimentele organizate în cadrul inițiativei ”Unitate în diversitate în Valea Jiului”.

Pentru detalii și înscrieri, vă rugăm să accesați: