Consiliul județean Hunedoara / Comunicat de presă: Câteva lămuriri pentru cei care schimonosesc realitatea!

Home Stiri la zi Consiliul județean Hunedoara / Comunicat de presă: Câteva lămuriri pentru cei care schimonosesc realitatea!
Consiliul județean Hunedoara / Comunicat de presă: Câteva lămuriri pentru cei care schimonosesc realitatea!

Asistăm în aceste zile la o serie de atacuri generate de o ură incontrolabilă a unor persoane față de activitatea Consiliului Județean Hunedoara. Nu ne propunem să răspundem cu aceeași monedă, însă nici nu vom accepta ca munca depusă de echipa care formează actuala administrație județeană să fie terfelită de inși care nu au nici cea mai vagă idee despre ceea ce se întâmplă cu adevărat într-o instituție de acest nivel.

În mod voit eronat se susține că, dintre cele 14 cereri de finanțare depuse în cadrul PNRR (doar pe componenta C5. B2 Valul Renovării!), Consiliul Județean Hunedoara a obținut aprobare „doar pentru 7”. În realitate, cele „7” sunt 11 și considerăm că această cifră este o reușită, indiferent de grimasele acelor oameni săraci în cunoștințe administrative, care nu văd mai departe de propriul interes.

Într-un mediu competitiv, câștigarea unui proiect depinde de mai mulți factori, iar respingerea sa nu înseamnă că acesta nu se va implementa. Președintele Laurențiu Nistor nu a susținut niciodată că CJ Hunedoara „va câștiga” un anumit proiect, ci că se muncește și se depun o serie de proiecte, pentru a se obține finanțări. Și acest lucru se întâmplă, valoarea contractelor de finanțare încheiate în mandatul actual depășind în acest moment 1 miliard de euro (nu numai prin PNRR)! Administrația condusă de Laurențiu Nistor a depus și a câștigat cele mai multe proiecte cu finanțare europeană de la aderarea României până în prezent.

Știe cineva dinainte ce proiecte se câștigă?

Poate că modul în care a fost redactat PNRR-ul de către USR, care a fost RESPINS în repetate rânduri de Bruxelles, mai ales pentru că fuseseră incluse și firme de consultanță la finanțare (!), le creează unora impresia că lucrurile se pot cunoaște „dinainte” sau că „merge și așa”. Poate în alte medii, dar în administrația județeană, cu siguranță, nu.

La felul în care a fost conceput PNRR de către ministrul USR de la acea vreme, este un adevărat miracol că, în România, se obțin finanțări pentru proiectele administrațiilor publice locale.

O doamnă politician care a dezvoltat o adevărată obsesie față de conducerea CJ Hunedoara și a angajaților acestei instituții, „dezvăluie” într-un așa-zis interviu că două proiecte de modernizare a unor drumuri din județ sunt blocate pentru că, nu-i așa, licitațiile sunt contestate. În realitate, două licitații pentru drumuri sunt suspendate pentru că sunt necesare clarificări, iar la procedura care vizează achiziția de echipamente medicale la SJU Deva, respectiva contestație a fost respinsă de CNSC.

De spus ar mai fi multe, dar avem încredere că locuitorii județului Hunedoara știu să facă diferența între parada ridicolă a turmei de gălăgioși și faptele concrete care vor contribui la dezvoltarea județului Hunedoara.

Sărbători cu liniște!

Biroul de presă al Consiliului Județean Hunedoara