Tablouri de Ioan Frătuțiu, din ”Sufletul Munților” pe simezele Galeriei de artă din Lupeni

Home Cultură Tablouri de Ioan Frătuțiu, din ”Sufletul Munților” pe simezele Galeriei de artă din Lupeni
Tablouri de Ioan Frătuțiu, din ”Sufletul Munților” pe simezele Galeriei de artă din Lupeni

Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din municipiului Lupeni găzduiește în aceatsă perioadă expoziția de pictură realizată de artistul plastic Ioan Frătuțiu, membru al Asociației culturale ”Iosif Tellmann” din această localitate.

Expoziția, ce poartă numele ”Sufletul munților” a fost vernisată sîmbătă, 22 aprilie 2023 în prezența autorului și a publicului iubitor de artă din Valea Jiului, în rândul cărora s-a aflat și consilierul local Aura Bucur. Acesteia i s-au alăturat o seamă de membri ai Asociaţiei Culturale ”Iosif Tellmann”, iubitori de frumos și tineri pasionați ai artelor plastice.

Pe simezele galeriei de artă din LUpeni,autorul a expus aproximativ 30 de picturi, având ca tematică principală muntele, văzut în diversele sale ipostaze: peisaje, faună, floră, ape dar și o serie de lucrări de natură statică sau portret, între temele atinse de autor fiind chiar și războiul din Ucraina.

”Această expoziţie aduce în faţa privitorilor  o parte din natura care ne înconjoară în Valea Jiului dar şi multe din frumuseţile ţării noastre, așa cum le-am văzut eu și așa cum le-am ”imortalizat” în tușe de penel. Doresc să le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine la deschiderea expoziţiei și să-i invit pe toți care doresc să vadă lucrările mele, în zilele următoare, la galeria de artă din Lupeni, căreia îi mulțumesc pentru găzduire”, a declarat artistul plastic Ioan Frătuțiu, protagonistul acestui nou eveniment cultural organizat sub egida activei Asociații culturale ”Iosif Tellmann”, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni.

Text&foto Antoneta Duban