Secretul longevității în viața de familie dezvăluit de familiile petrilene premiate de Ziua Familiei

Home Stiri la zi Secretul longevității în viața de familie dezvăluit de familiile petrilene premiate de Ziua Familiei
Secretul longevității în viața de familie dezvăluit de familiile petrilene premiate de Ziua Familiei

Fiecare întâlnire a liderilor comunității locale din orașul Petrila cu acele familii care au adunat în buchetul vieții lor 50 de ani de căsnicie sau chiar 60 de ani de viață în familie este una sub semnul respectului profund al administrației pentru aceștia și al admirației întregii comunități petrilene. Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca recunoaște, la rândul său, că este absolut admirabil modul în care, după 50 sau chiar 60 de ani împreună, oamenii aceștia pe care Primăria și Consiliul local al orașului Petrila îi sărbătoresc în mod constant, în fiecare an, cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, sunt realmente un exemplu pentru generațiile mai tinere care par a nu mai găsi în prezent la fel de ușor cadența unei vieți armonioase de cuplu și care ar putea avea multe de învățat în acest sens de la familiile de aur și de diamant ale comunității petrilene.

Invitați la sala de căsătorii a Primăriei orașului Petrila, protagoniștii ”nunții de aur” și ai ”nunții de diamant” din acest an au delcarat, la unison, răspunzând unei întrebări venite din partea primarului orașului Petrila că, dacă ar trebui să-și reînnoiască angajamentele de căsătorie, răspunsul pe care l-ar da la întrebarea: ”Vrei să-l iei / să o iei în căsătorie pe…?” ar fi, în mod absolut categoric, același precum cel din urmă cu mai bine de o jumătate de veac: DA !

”Mă emoționează fiecare întâlnire cu dumneavoastră, pentru că sunteți oameni care prin propriul exemplu de viață v-ați dovedit a fi demni de urmat. Nu e puțin lucru să aduni 50 sau chiar 60 de ani de căsnicie, poate pentru cei mai mulți dintre noi pare, în vremurile de astăzi, ceva imposibil. Și cu toate acestea, dumneavoastră, cei care ați reușit acest lucru, ne demonstrați nu doar că este posibil, dar privindu-vă și, pe mulți dintre dumneavoastră cunoscându-vă, încă de când eram copil, constat că sunteți animați de aceleași sentimente frumoase. Eu cred că sunteți un exemplu pentru tinerii de astăzi și mi-ar plăcea să ne dezvăluiți secretele care au stat la baza longevității vieții dumneavoastră de familie. În altă ordine de idei, vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți oameni a căror muncă și viață a lăsat amprente semnificative pe dezvoltarea orașului nostru și să vă doresc ca viața să fie una frumoasă, să fiți sănătoși și iubiți, să vă bucurați de familie și de prieteni, și să ne trăiți ani mulți și fericiți. la mulți ani!”, le-a spus invitaților săi de onoare primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Împreună cu viceprimarul Marius Heljiu, cu secretarul Primăriei Petrila, Adriana Dăian, cu inspectorii de la Starea Civilă, primarul Vasile Jurca le-a înmânat fiecăreia dintre familiile prezente la ceremonia aniversării Zilei Internaționale a Familiei, Diplome de recunoștință pentru longevitatea vieții lor de familie, șampanie și buchete de flori, dar și un mic ”dar de nuntă”, consfințit în urma unei decizii adoptate de Consiliul local Petrila în acest scop. Cei care s-au bucurat în acest an de atenția comuniății petrilene, la aniversarea a 50 de ani căsătorie, sunt familiile: Ecaterina și Iosif Olah, Voichița și Alexa Tofan, Minerva și Petru Curtean, Floarea și Dumitru Matei, Anca și Ioan Tiric, Paraschiva și Zoltan Harangozo, Ileana și Petru Neag, Maria și Marcu Sporea, Rozalia-Viorica și Mihail Mătușoiu, Georgeta și Neculai Titianu, Ana și Aurel Negoiu, Verginia și Alexandru Șulț. Acestora li s-au alăturat familiile care au aniversat 60 de ani de căsătorie, respectiv: Maria și Dumitru Contea, Mariana și Dumitru Mirci, Anuța și Tiberiu Terleczki.

Gazde și invitați, au sărbătorit la Petrila Ziua Internațională a Familiei, ca la… nuntă. Au ciocnit un pahar de șampanie, au schimbat cuvinte frumoase, și-au strâns mâinile și au aplaudat momentul artistic oferit, cu aceeași patimă ca-n tinerețe, de octogenarul Dumitru Mirci, care a interpretat la fluier câteva jiene.

Mulțumind autorităților publice locale de la Petrila pentru acest frumos gest, familiile aniversate în cadrul ediției din acest an a Zilei Internaționale a Familiei au arătat, la rândul lor, că modul în care orașul Petrila se dezvoltă în prezent, intens, armonios și elegant, reflectă interesul primarului Vasile Jurca față de ”familia extinsă” a acestei comunități și i-au urat acestuia să atingă tot atâția ani în fruntea administrației locale, câți au adunat ei în viața de familie. Aceștia au dat asigurări că și în viața comunității, la fel ca și în viața de familie, singurele secrete ale longevității stau în seriozitate și bună înțelegere, în armonie și adevăr, în respect și dragoste!