O nouă ediție din ”Maialul Orăștian” va avea loc între 26-28 mai la Arena Park Orăștie

Home Cultură O nouă ediție din ”Maialul Orăștian” va avea loc între 26-28 mai la Arena Park Orăștie
O nouă ediție din ”Maialul Orăștian” va avea loc între 26-28 mai la Arena Park Orăștie

Municipiul Orăștie îmbracă haine de sărbătoare şi devine centrul distraţiei şi al petrecerii, începând de vineri, 26 mai şi până duminică, 28 mai, la MAIALUL ORĂSTIAN, ce se va desfăşura la ARENA PARK.

Cunoscut pentru istoria sa bogată și pentru frumusețea peisajelor naturale, Municipiul Orăştie continuă tradiția și oferă și anul acesta atât cetăţenilor oraşului cât şi turiştilor atmosfera unui festival contemporan.

Evenimentul va cuprinde o serie de spectacole muzicale pentru toate gusturile, folclor tradiţional, pop şi muzică uşoară, un regal de bunătăți culinare şi preparate tradiţionale şi un mega parc de distracții, locul perfect pentru cei mici și pentru cei care își doresc o doză de adrenalină, cu atracții precum caruselul, trenuleţul, roata sau maşinuţele electrice.

Maialul Orăștian este locul ideal pentru cei care își doresc să descopere cultura și tradițiile locale, cu produse handmade și preparate culinare tradiționale. Trei zile pline de activităţi recreative, distracţie, concerte şi momente pentru întreaga familie, ce vor cuprinde o selecţie de produse autentice, de gusturi tradiţionale, o paletă gastronomică diversificată cu specialități delicioase, pe care le veţi observa imediat, fiindcă ies din tiparul cu care suntem obişnuiţi: produse la grătar şi cărnuri ce se pot frige la jar, hamsii, cartofi și specialităţi, toate lângă o halbă de bere, vin sau doar apă și suc. Nu vor lipsi nici dulciurile tradiţionale şi internaţionale, plăcinte, gogoşi, clătite, prăjituri de casă, acadele, ciocolată artizanală, îngheţată şi multe alte dulcegării! Cei pasionați de handmade vor găsi obiecte atât tradiționale cu motive populare românești, ii și haine tradiționale, dar și bijuterii lucrate manual.

Programul artistic al evenimentului cuprinde:

VINERI, 26 MAI, ÎNCEPÂND CU ORA 18.00:
* The Story
* Tinere talente Orăștiene:  Maya Lia, Codruț Ana, David Josan, Daria Simedru, Riana Ivașcu
Surorile Vlad – Daciana și Suzana
* Taraful Carmen Ienci și Denis Hilițianu
* Recital GEORGIANA LOBONȚ

SÂMBĂTĂ, 27 MAI, ÎNCEPÂND CU ORA 18.00
* Larisa Tomescu și grupul de copii
* Cosmina Voica și grupul de dans Flowolf
* Lorena Pascu și Andra Mocanu
* Recital AUTEL TĂMAȘ
* Concert OANA RADU
* Concert DJ PROJECT cu IOANA IGNAT

DUMINICĂ, 28 MAI, ÎNCEPÂND CU ORA 17.00
* Lăscoiu Gheorghe
* Larisa Săndescu
* Andrei și Teodora Molocea
* Florentina Bârlea
* Măriuța Stanciu
* Grupul Lele de la Orăștie
* Eugen Pistol
* Lorena Pascu
* Ovidiu Homorodean
* Ciprian Roman
* Sînziana Ștefan
* Cristian Fodor
* Adrian Stanca
* Eugen Mihăilă
* Concert ANTONIO PICAN