Mina Petrila devine pentru o zi centrul roboticii hunedorene

Home Educație Mina Petrila devine pentru o zi centrul roboticii hunedorene
Mina Petrila devine pentru o zi centrul roboticii hunedorene

Consiliul Județean Hunedoara în colaborare cu Asociația pentru Educație și Cultură EMINENS Petroșani, echipa de robotică AlphaBit a Colegiului Național „Mihai Eminescu” Petroșani și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara organizează, în perioada 19-21 mai, evenimentul „Hackathon” dedicat cluburilor de robotică de la școlile din județul Hunedoara și nu numai.

Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Hunedoara și Asociația Nație Prin Educație, inițiatoarea competiției de robotică pentru liceeni – BRD First Tech Challenge România, în parteneriat cu Planeta Petrila, Robotics Valley, Primăria orașului Petrila și Primăria municipiului Petroșani.

Deschiderea competiției va avea  loc vineri, 19 mai 2023, ora 11.00, la Exploatarea Culturală Petrila (fosta Mină Petrila), în Stația Compresoarelor. Aici se dorește realizarea unui hub de robotică destinat elevilor din județul Hunedoara, cunoscuți pentru rezultatele extraordinare obținute la competițiile naționale și internaționale de profil. Ulterior, atelierele de robotică vor avea loc în municipiul Petroșani și în stațiunea Parâng.

Competiția de robotică le va oferi tinerilor pasionați de robotică ocazia de a-și demonstra abilitățile tehnice, de a-și dezvolta și consolida spiritul de echipă, de a-și stimula creativitatea în acest domeniu inovator.

La eveniment și-au anunțat participarea echipele de robotică AlphaBit (Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani), Wafy (Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” Petrila), RobotX și RavenTech (Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara), DecebalTech Jr, Dark Energy (Colegiul Național „Decebal” Deva), precum și echipa Tea Borgs (Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Tg. Jiu).