Sprijin pentru investitorii locali din Vulcan în accesarea programelor finanțate din fonduri europene

Home Administrație Sprijin pentru investitorii locali din Vulcan în accesarea programelor finanțate din fonduri europene
Sprijin pentru investitorii locali din Vulcan în accesarea programelor finanțate din fonduri europene

La sediul Primăriei municipiului Vulcan a avut loc marți, 23 mai 2023 o întâlnire a reprezentanților unor societăți comerciale din municipiul Vulcan cu o firmă de consultanță în accesarea fondurilor europene.

Evenimentul a fost intermediat de primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu care precizează că sprijinul acordat de administrația locală mediului de afaceri din localitate este unul constant, această activitate fiind doar una din măsurile întreprinse în această direcție.

”Am fost surprins de numărul mare al participanților la această întâlnire ( majoritatea tineri!) și am constatat că sunt foarte multe persoane interesate să obțină fonduri europene pentru a-și dezvolta afacerile din Vulcan. Sper că și această întâlnire cu un consultant de specialitate să le fie de folos investitorilor locali în această direcție. Personal, consider că rolul mediului de afaceri în dezvoltarea municipiului nostru este unul foarte important și tocmai de aceea îi asigur că vor avea întregul sprijin al administrației locale fiind convins că dezvoltând mediul de afaceri, vom dezvolta orașul”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Valea Jiului urmează să beneficieze în perioada următoare de fonduri europene semnificative, acordate cu dedicație acestei zone a țării, în cadrul Programului pentru Tranziție Justă al Uniunii Europene, dar și în cadrul altor programe de finanțare europeană derulate de ADR Vest. În cadrul acestor programe, sunt disponbile o serie de fonduri acordate în condiții deosebit de avantajoase firmelor care investesc în dezvoltarea de afaceri locale în regiunea Văii Jiului.