Tudor Sima din Petroșani e anul acesta ”Micul Prinț” de la Chișinău

Home Cultură Tudor Sima din Petroșani e anul acesta ”Micul Prinț” de la Chișinău
Tudor Sima din Petroșani e anul acesta ”Micul Prinț” de la Chișinău

Talentul și pasiunea pentru muzică a tinerilor artiști din cadrul Asociației Culturale ”Lirica” din Petroșani este deja demonstrat în zecile de evenimente în care elevii profesorului Tiberiu Coconeț, președintele acestei asociații și inimos dascăl șlefuitor de talente, sunt invitați să participe, atât în Valea Jiului cât și în diverse alte locuri din țară sau chiar dincolo de hotarele acesteia.

Zilele acestea, la final de mai, o  delegație de artiști a Asociației Culturale ”Lirica” din Petroșani, a participat la Festivalul Internațional ”Micul Prinț” din Republica Moldova. Evenimentul, ajuns la cea de-a 31-a ediție, a reunit câteva sute de tineri artiști din mai multe țări europene, fiind unul dintre cele mai apreciate festivaluri muzicale destinate copiilor din Estul Europei. Festivalul – Concurs Internaţional “Micul Prinţ” este iniţiat de Organizaţia Mondială a Copiilor Talentaţi din Chişinău şi se înscrie în programul Naţiunilor Unite (2001 – 2010) Decada Culturii Păcii şi Non Violenţei în folosul copiilor lumii.

După cum ne-a informat, cu entuziasm, Jana Coconeț – cea care a condus delegația artiștilor din Valea Jiului la acest festival artistic, tinerii din cadrul Asociației ”Lirica” și-au reconfirmat și la Chișinău valoarea artistică, cucerind o serie de premii și trofee în cadrul concursului derulat pe diferite secțiuni. Absolut remarcabil este însă faptul că Tudor Sima, unul dintre produsele artistice de excepție ale Ansamblului ”Lirica” din Petroșani și-a adjudecat Trofeul ”Micul Prinț”, pentru secțiunea ”Interpretare vocală”, juriul apreciind la unison prestația scenică a acestuia. Tudor Sima a interpretat în concurs piesa folclorică ”Când eram cioban la stână”.

Pentru familia Jana și Tiberiu Coconeț acest premiu este cu atât mai important cu cât Tudor Sima este nepotul lor, fiu al profesoarei Gabriela Coconeț și al actorului Mihai Sima. În plus, pentru familia Coconeț trofeul ”Micul Prinț” de la Chișinău ajunge pentru a doua oară în posesia unui membru al acestei apreciate familii de slujitori ai artei muzicale, după ce, în 1996, fiul lui Tiberiu și Jana Coconeț și unchiul lui Tudor Sima, actualul profesor universitar Tiberiu Coconeț jr., a fost la rândul său, câștigător al Trofeului ”Micul Prinț” de la Chișinău.

Felicitări, participanților și felciitări câștigătorilor! De asemenea, felicitări se cuvin și autorităților locale de la Petroșani care au sprijinit participarea membrilor Asociației ”Lirica” la Festivalul ”Micul Prinț” de la Chișinău.