Rezultate bune pentru arcașii din Aninoasa la ”Cupa Casei Regale”

Home Stiri la zi Rezultate bune pentru arcașii din Aninoasa la ”Cupa Casei Regale”
Rezultate bune pentru arcașii din Aninoasa la ”Cupa Casei Regale”
qrf

Ediția a III-a a evenimentului sportivă de gală ”Cupa Casei Regale”, organizat de Federația Română de Tir cu Arcul (FRTA) sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu s-a bucurat de atenție din partea sportivilor din  țară și anul acesta, la cea de-a III-a ediție. Evenimentul sportiv a avut loc în perioada 26 – 28 mai 2023, la Predeal, în incinta Centrului de Sporturi Montane „Bucegi”.

Ediția din acest an a desemnat câștigători în 22 de finale din toate categoriile de vârstă, sportivi înscriși la diviziile masculine și feminine de arc olimpic, arc compound și arc barebow.

Cupa Casei Regale ediția 2023 a fost câștigată de reprezentanții Clubului Sportiv Școlar Rădăuți, conform criteriului de decernare a trofeului prin adiție de puncte obținute de sportivii care au reprezentat în concurs unul dintre cele 18 cluburi participante, de la 12 ani la categoria master.

Rezultate bune au avut, în această competiție, și arcașii din Aninoasa, cu toate că arcașii de la Aninoasa au făcut deplasarea într-un număr limitat de sportivi, Miklos Beatrice și Timpu Mario împreună cu antrenorul federal Viorel Habian fiind plecați la un Grand Prix în Croația, dar și fără o parte din seniorii care concurează pentru SCM Deva.

Sportivii coordonați de antrenorii Pușcă Gigi și Miklos Zoltan au reușit, chiar și așa, performanța de a se clasa pe locul doi al podiumului, la clasamentul pe echipe în ”Cupa Casei Regale”.

Rezultatele individuale au fost următoarele:

  • Judea Mirel – locul 1 la categoria compound seniori;
  • Sigmirean Ștefania – locul 1 la categoria olimpic U18 feminin;
  • Dreghici Alexia – locul 1 la categoria olimpic U15 feminin;
  • Graur Daria – locul 2 la categoria olimpic U18 feminin;
  • Pușcă Ioana – locul 3 la categoria olimpic U21 feminin;
  • Tănăsescu Marco – locul 1 la categoria olimpic U18 masculin;
  • Balaci Luis – locul 2 la categoria compound U masculin;
  • Erdely Stana – locul 2 la categoria compound U18 feminin;
  • Rus Amir – locul 4 la categoria olimpic U18 masculin.

De asemenea, echipa compusă din arcașii Judea Mirel, Balaci Luis, Popescu Gheorghe s-au clasat pe locul 2 la categoria compound seniori, iar echipa compusă din arcașii Stana Erdely și Judea Mirel, s-au clasat pe locul 3 la categoria echipe mixte compound seniori.

În plus, Judea Mirel a reușit performanța de a doborâ un  recordul național cu un număr de 148 puncte.

Potrivit antrenorului Zoltan Mikloș, o mare parte din sportivii care au participat la competiția de la Predeal au început un program de pregătire centralizată la Iași și Aninoasa, în vederea participării la următoarele competiții.

Așadar, ierarhia din acest an, ca urmare a totalului de puncte acumulate a fost următoarea: 1. CSS Rădăuți 54p., 2. SCM Deva 52p., 3. CS Redpoint Oradea 39p.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de Alteța Sa Regală Principesa Sofia, alături de campioana olimpică la scrimă, Simona GHERMAN. La ceremonie au mai fost prezenți directorul Statului Major al Apărării din Ministerul Apărării Naționale, gr.mr. Corneliu POSTU, consilierul ministrului apărării naționale, gr.mr. Adrian CIOLPONEA, prefectul județului Brașov, Cătălin VĂSII, primarul orașului Predeal, Sorin Ioan CIOBANU, precum și alte personalități locale, reprezentanți din domeniul public.