Ce a lăsat în urmă ”Codul Roșu” de vreme rea în județul Hunedoara

Home Stiri la zi Ce a lăsat în urmă ”Codul Roșu” de vreme rea în județul Hunedoara
Ce a lăsat în urmă ”Codul Roșu” de vreme rea în județul Hunedoara

Sâmbătă, 24 iunie 2023 a fost din nou instituit un Cod Roșu de vreme rea, la nivelul județului Hunedoara. Au fost ploi abundente, care au umflat apele și au provocat scurgeri de pe versanți și aluviuni în mai multe localități hunedorene, cele mai afectate fiind cele din Țara Hațegului și Ținutul Pădurenilor.

Potrivit unui prim bilanț al Inspectoratului județean pentru Situații de Urgență, la nivelul judetului Hunedoara s-au înregistrat următoarele evenimente, ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase:

  • Localitati afectate: 30
  • Drumuri nationale afectate – 2 , respectiv D.N.74 , DN 7
  • Drumuri judetene blocate – 4, respectiv DJ 687 J, DJ 687 K,DJ 687 F
  • Drumuri comunale blocate – 3, respectiv DC 103 A, DC 115 A, D.C.15
  • Anexe gospodaresti afectate: aproximativ 170
  • Localități fără curent electric: 15
  • Persoane evacuate: 23 (13 bărbați, 8 femei, 3 minori).

Din  fericire, nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale.

ISU Hunedoara a participat la acțiunile de salvare și intervenție în localitățile afectate de inundații cu un personal format din 112 cadre militare, 19 autospeciale de intervenție, 5 motopompe remorcabile, 13 motopompe transportabile.

Având în vedere fenomenele meteo înregistrate, în dimineața zilei de duminică, 25.06.2023, orele 09.00 este convocat de către prefectul județului Hunedoara, Petru Călin Marian,  CJSU Hunedoara pentru stabilirea măsurilor ce se impun pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentelor generate în urma Codului Roșu se fenomene meteo periculoase, pe raza județului.