Efectele fenomenelor hidrometeorologice din 4 iulie 2023

Home Stiri la zi Efectele fenomenelor hidrometeorologice din 4 iulie 2023
Efectele fenomenelor hidrometeorologice din 4 iulie 2023

Potrivit unei informări a ISDU Hunedoara, în urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate pentru data de 4 iulie, pompierii Detașamentului Orăștie au fost solicitați să intervină în următoarele situații:

– În localitatea Orăștioara de Sus, un copac a căzut pe carosabil, blocând drumul județean 705.

– Pe raza localității Costești au fost semnalate scurgeri de aluviuni de pe versanți, pe mai multe porțiuni ale drumului județean 705. La fața locului s-au deplasat un echipaj operativ din cadrul Detașamentului Orăștie și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Orăștioara de Sus.

Din cauza aluviunilor, 13 autoturisme în care se aflau 26 de adulți și 10 copii au rămas blocate, până la eliberarea unui sens de mers.

– Pe raza localității Grădiștea de Munte, un cablu de curent electric a fost desprins de pe stâlp. Pompierii au asigurat măsurile de siguranță, fiind solicitată o echipă tehnică a furnizorului de electricitate pentru remedierea situației.

De asemenea, ca urmare a precipitațiilor abundente, în localitățile Baia de Criș și Ribița, au fost inundate mai multe gospodării. Pompierii din cadrul Secției Brad au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe curți, o pivniță, 2 garaje, 2 baruri și un magazin alimentar .

Totodată, pe DN 76, la intrare în localitatea Țebea, doi copaci au căzut pe carosabil, iar echipajele operative au acționat pentru segmentarea și degajarea materialului lemnos.

Județul Hunedoara se află și astăzi, începând cu ora 14,00 în avertizare Cod Portocaliu de ploi abundente, vijelii și inundații. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe noua aplicație de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro