Opera Nights, un eveniment premium realizat de Consiliul Județean Hunedoara

Home Cultură Opera Nights, un eveniment premium realizat de Consiliul Județean Hunedoara
Opera Nights, un eveniment premium realizat de Consiliul Județean Hunedoara

A rămas mai puțin de o săptămână până la debutul unei noi ediții a Festivalului de operă derulat în județul Hunedoara sub genericul ”Opera Nights”, iar organizatorii, Consiliul județean Hunedoara și instituțiile de cultură din subordinea acestuia promiut o ediție cu totul și cu totul deosebită, așa cum nu a mai fost.

Primul spectacol din cadrul ediției 2023 a Festivalului de Operă și Muzică Clasică “Opera Nights” este programat pentru seara zilei de 12 iulie și va avea loc în Piața Victoriei din Orăștie. Festivalul se va deschide cu opera “La Traviata”, de Giuseppe Verdi, cu Laura Eftimie în rolul Violetta Valery.

Conceput într-o formulă nouă, inedită și provocatoare, Festivalul Opera Nights – ediția 2023, va aduce bucurie melomanilor din 5 localități ale județului: Deva, Hunedoara, Petrila, Orăștie și Brad.

”Sunt deosebit de încântat de modul în care primarii localităților respective și-au dat concursul pentru reușita festivalului, având în vederea complexitatea organizării sale în acest an! Vă aștept cu drag, în număr cât mai mare!”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Acesta a mai precizat că accesul publicului la toate reprezentațiile acestui proiect cultural-artistic este liber. ”Nu există posibilitatea rezervărilor, chiar dacă suntem de acord că pot să apară unele inconveniente, dar suntem siguri că publicul nostru va înțelege. Astfel, fiecare locație are alt specific și altă configurație de dispunere a scaunelor. În plus, eventualele probleme meteo vor avea o rezolvare credem mulțumitoare prin existența, în acest an, a spațiilor alternative, săli care au la rândul lor o anumită schemă de dispunere a locurilor. În aceste condiții, este practic imposibil să menținem o numerotare a locurilor care să permită emiterea electronică a unor invitații. Ar fi necesare 10 scheme de rezervare, o soluție greu de aplicat și de utilizat. Ne cerem scuze pentru acest inconvenient, pe care totuși îl considerăm minor în raport cu beneficiile aduse de spectacolele în sine și accesul gratuit al publicului la spectacole de operă pentru care în mod normal biletele ajung la costuri destul de mari”, a mai spus Costel Avram.

Opera Nights este un festival cu o desfășurare amplă, care pune în valoare resurse multiple ale județului Hunedoara. Spații și locuri diverse, cu personalitate proprie, cu siguranță pe gustul celor porniți să descopere Opera pe timp de vară! Este un format unic în România. Fiecare locație în care se vor desfășura spectacolele are alt specific.