La Universitatea din Petroșani s-a cântat ”Gaudeamus igitur!” și pentru absolvenții promoției 2023 de la Facultatea de Științe

Home Educație La Universitatea din Petroșani s-a cântat ”Gaudeamus igitur!” și pentru absolvenții promoției 2023 de la Facultatea de Științe
La Universitatea din Petroșani s-a cântat ”Gaudeamus igitur!” și pentru absolvenții promoției 2023 de la Facultatea de Științe

Facultatea de Ştiinţe a Universității din Petroșani, deși este cea mai ”tânără” din cele trei facultăți ale școlii de învățământ superior din Valea Jiului, a devenit între timp cea mai eficientă și prolifică dintre acestea.

Anul acesta, ”nepoata” venerabilei Universității din Petroșani care a ajuns în fața bornei cu număprul 75 a existenței sale, marchează la rândul ei un moment aniversar, 2023 fiind anul în care Facultatea de Științe împlinește 30 de ani de activitate. Evident că acest eveniment s-a răsfrânt și asupra ceremoniei care a încheiat ciclul studiilor universitare de licență pentru cei 334 de absolvenți ai promoției anului 2023, cea de-a 26-a promoție din istoria acestei facultăți.

Aceștia au avut parte de cuvinte frumoase, aprecieri, aplauze, diplome și, evident, flori, din partea organizatorilor (Liga Studenților de la Universitatea din Petroșani) sau a conducerii Universității din Petroșani (reprezentată de rectorul Radu Sorin, prorectorii Codruța Dura, Dan Petrilean și Maria Lazăr, de președintele Senatului academic, Nicolae Pătrășcoiu, de decani și prodecani ai celorlalte facultăți ale Universității din Petroșani).

”Încheiați astăzi o etapă importantă din viața voastră: studenția. Știm că sunteți o generație pentru care aproape jumătate din timpul petrecut în facultate a fost perturbat de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus și tocmai de aceea rezultatele bune și foarte bune pe care le contabilizați acum, la încheierea studiilor de licență, sunt o dată în plus demne de apreciere. Vă felicit și vă doresc succes în continuare, fie în etapa următoarea a studiilor universitare, cea de master, fie în profesia pe care v-ați ales-o și în cariera pe dare doriți să o urmați. Sunt convins că nu veți uita momentele frumoase pe care le-ați petrecut în Universitatea noastră, sunt convins că ați găsit aici mulți prieteni, colegi și profesori buni, sper că în rândul nostru ați identificat și modele profesionale și de caracter pe care să vă doriți să le urmați”, a spus în discursul său, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Cuvinte la fel de emoționante, în ton cu evenimentul, le-a transmis studenților absolvenți ai promoției 2023 și decanul Facultății de Științe de la Universitatea din Petroșani, conf.univ.dr.ec. Imola Drigă. ”Știu că nu a fost ușor să treceți prin acești trei ani de facultate, în condițiile în care aproape jumătate din această perioadă ne-am confruntat cu toții cu pandemia și am fost nevoiți să ne întâlnim, să studiem, să interacționăm mai mult în mediul on-line. Din acest motiv cred că sunteți o generație specială a facultății noastre iar rezultatele bune și foarte bune cu care ați absolvit nu fac decât să confirme faptul că ați muncit mai mult, că ați studiat mai mult, că sunteți pregătiți pentru carieră și viață. Vă doresc ca tot ceea ce vă propuneți în aceste direcții să vă reușească deplin, să aveți parte de sănătate și să păstrați o amintire frumoasă a vieții de student de la Facultatea de Științe a Universității din Petroșani”, a spus conf.univ.dr.ec. Imola Drigă.

Acesteia i-a revenit și plăcuta misiune de a-i înmâna însemnele succesului deplin șefei de promoție, studenta Paulina Livezan Ignat care a încheiat cei trei ani de licență din cadrul specializării Administrație publică, la extensia din Deva a Universității din Petroșani, cu media 9,92. ”Absolvirea universității reprezintă un punct de cotitură, iar pentru mulți dintre noi a fost o călătorie plină de provocări și sacrificii. Astăzi, suntem aici pentru a celebra perseverența noastră și reușita colectivă. Vă felicit, în egală măsură, pe toți cei care sunteți astăzi la capătul acestui frumos drum și vă mulțumesc dumneavoastră, stimați profesori și dragi părinți, pentru îndrumare și susținere”, a spus Paulina Livezan Ignat, șefa de promoție a anului 2023 de la Facultatea de Științe.

Pentru cei mai buni dintre absolvenții specializărilor economice, reprezentanții filialei județene Hunedoara a Corpului Experților Contabili și al Contabililor Autorizați din România au înmânat o serie de premii speciale, constând în vouchere pentru plata taxei de examen în vederea admiterii în CECAR, acesta fiind un important ”pașaport” profesional pentru laureați. „Unul dintre motivele prezenței noatre aici este acela de a oferi câteva vouchere șefilor de promoție a căror rezultate au fost excelente. În plan personal, pentru mine, Universitatea din Petroșani, reprezintă acasă. Uitându-mă la voi, absolvenții de azi, constat că sunteți expresia tenacității celor de ieri și am cumva garanția că sunt și expresia contnuității celor de mâine”, la spus ec. Ionel Chirigiu, reprezentant al Corpului Experților Contabili și Contabili Autorizați din Valea Jiului. Beneficiari au fost studenții: Irina Fodor Drăgoi, Alexandru Popa, Martina Coc și Andreea Sima.

Pentru majoritatea celor peste 300 de absolvenți ai studiilor de licență de la specializările Facultății de Științe urmează în aceste zile, examenul de licență, cel care încununează întreaga activitate a celor 3 ani de studii academice și care conferă diplomele care vor atesta pregătirea superioară a acestora.

Foto: UPET