Delegație a cercetătorilor de la INSEMEX la ediția a XXIII-a a Geoconferinței SGEM din Bulgaria

Home Economie Delegație a cercetătorilor de la INSEMEX la ediția a XXIII-a a Geoconferinței SGEM din Bulgaria
Delegație a cercetătorilor de la INSEMEX la ediția a XXIII-a a Geoconferinței SGEM din Bulgaria

Prima decadă a lunii iulie 2023 a marcat desfășurarea ediției cu numărul 23 a unei reuniuni științifice internaționale de prestigiu, sub genericul “Surveying, Geology and Mining, Ecology and Management – SGEM 2023”, conferință găzduită de stațiunea Albena din Bulgaria. Evenimentul s-a desfășurat sub egida SGEM, prestigios centru internațional de conferințe geostrategice cu sediul în Austria, la Viena.

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră INSEMEX Petroşani, reprezentat de o delegație condusă de directorul general al instituției, dr.ing. George Artur Găman, s-a alăturat participanților veniți din întreaga lume pentru a participa la crearea acestei platforme de cunoaștere, inovație, schimb de idei și cunoștințe. Secțiunile științifice tratate în cadrul manifestării au fost dintre cele mai diverse, respectiv: Geologie, Hidrogeologie, Inginerie Geologică și Geotehnică, Energie verde, Minerit și Explorare, Informatică, Ecologie și Protecția Mediului etc.

Directorul general al INCD INSEMEX, Petroșani apreciază că SGEM este un eveniment de renume în lumea științei și cercetării, adunând timp de 23 de ani specialiști din diverse domenii precum știința, cercetarea, teoria și practica. ”SGEM este unul dintre cele mai prestigioase evenimente din domeniul științei și cercetării. Timp de 23 de ani, a reunit oameni de știință, cercetători, teoreticieni și practicieni din întreaga lume pentru a împărtăși, a face schimb și a promova noi descoperiri, abordări și tehnologii inovatoare în domeniile lor specifice. Unul dintre obiectivele principale ale SGEM GeoConferences este de a implica diverse instituții educaționale, de afaceri, non-profit și politice într-o conversație la scară largă pentru a iniția o nouă modalitate de cooperare științifică la nivel mondial. Pentru realizarea acestui ideal, oamenii de știință trebuie să-și extindă cooperarea dincolo de granițele geoștiințelor tradiționale. Este o onoare pentru noi să fim prezenți într-o conferință de asemenea anvergură, iar faptul că lucrările de cercetare prezentate de membri delegației noastre s-au bucurat de atenție și apreciere ne onorează o dată în plus”, a declarat dr.ing. George Artur Găman, directorul general al INCD INSEMEX.

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră INSEMEX Petroșani, prin reprezentanții săi, s-a alăturat participanților din întreaga lume în eforturile de creare a acestei platforme dedicate cunoașterii, inovației, schimbului de idei și cunoștințe.

Secțiunile de Geologie, Hidrogeologie, Inginerie Geologică și Geotehnică, Energie Verde, Minerit și Explorare, Informatică, Ecologie și Protecția Mediului, etc. au prezentat deosebit interes pentru toti participanții înregistrați la conferința., iar un număr de 30 dintre lucrările participante aparțin cercetătorilor Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă INSEMEX Petroșani. Lucrările complete vor fi trimise pentru evaluare și indexare în cele mai prestigioase baze de date științifice internaționale, inclusiv Clarivative Analytics ISI Web of Science/Web of Knowledge, SCOPUS, Engineering Village/Compendex, CrossRef, Active DOI, ProQuest, EBSCOhost, British Library, Mendeley, Google Scholar, și altele.

”În concluzie, caracterul internațional al acestei conferințe a fost definit de prezența specialiștilor din întreaga lume, cu experiență vastă în domeniile de interes, provenind din institute de cercetare, universități și medii de afaceri. Această conferință a reprezentat o excelentă oportunitate pentru diseminarea rezultatelor cercetării și pentru dobândirea de noi cunoștințe în domeniu”, a mai precizat dr.ing. George Artur Găman, director general al INCD INSEMEX Petrtoșani.