”Art Students Connection”, expoziție de gală a absolvenților Facultății de Artă din Timișoara, la Galeria ”Iosif Tellmann” din Lupeni

Home Cultură ”Art Students Connection”, expoziție de gală a absolvenților Facultății de Artă din Timișoara, la Galeria ”Iosif Tellmann” din Lupeni
”Art Students Connection”, expoziție de gală a absolvenților Facultății de Artă din Timișoara, la Galeria ”Iosif Tellmann” din Lupeni

Galeria de Artă ”Iosif Tellmann” din municipiul Lupeni a găzduit sâmbătă, 15 iulie 2023, vernisajul expoziţiei intitulate ”Art Students Connection”, o expoziție care a reunit lucrări aparţinând  studenţilor  de la ciclurile de studii de licenţă, master și doctorat de la  Facultatea de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

Pe simeze sunt expuse 32 de lucrări, realizate pe pânză/carton, în ulei sau acril, având teme variate de la peisaje, porterete, autoportrete, abstract și până la figuri geometrice sua natură statică.   Expozanți sunt tinerii artiști: Ana Baia (Burduşa), Bianca Alexandra Bolfă,Tiberiu-Grigorie Boşneag,  Alexandra Ioana Coman, Adriana Ramona Enuţă, Ioan Gal, Cristina Miruna Ghighilicea, Cristina Coralia Halip, Sorina Simona Marandiuc, Ioana Oprişa, Oana Rusu, Elena-Aleaxandra Şelaru,Mădălina-Elena Trofin, Elena-Miruna Ţic, coordonatori: Lect.Univ.Dr. Cristina Daju și Drd. Mădălina-Elena Trofin.

”Abordările creative ale studenţilor prezintă o fereastră asupra studiilor şi dezvoltărilor picturale în mediul academic, dar şi o privire asupra intereselor şi abordărilor plastic ale tinerilor artişti.În operele lor se regăsesc deschideri către lumi fantastice, studii şi fragmente ale picturii flamande, vibrarea pânzelor pentru a descrie cromatic un ambient şi autoportretizări  în tehnici mixte care să conducă către identificări noi vizuale şi introspecţie.Plaja de subiecte abordate este largă, dar prin tehnica şi atenţia cu care tinerii artişti şi-au tratat suprafaţa  pânzelor, lucrările lor devin centre de interes pentru diversitatea exprimării.Prin colaborarea cu Asociaţia Culturală ,, Iosif Tellmann’’, studenţii sunt propulsaţi pe scena artelor din Valea Jiului, creând diversitate şi un schimb cultural între ei şi artiştii /publicul din Vale’’ ne-a declarat coord. Drd. Mădălina-Elena Trofin.

La vernisaj au participat consilierii locali Bucur Aurelia, Rodica Câmpean, Ioan Pârvulescu, dar și  studenţi, membri ai Asociaţiei Culturale ”Iosif Tellmann”, artişti plastici din Valea Jiului, iubitori de artă.

Cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere în memoria celui care a fost un deosebit membru al Asociaţiei Culturale ,,Iosif Tellmani artistul  plastic, Petru Zmed.

Atmosfera vernisajului  a fost completată de minirecitalul susţinut de Daria Neagoe, membră a Cenaclului ”Pas cu pas” din Lupeni, coordonator Petronela Baldovin.

Text și foto: Antoneta DUBAN