”Opera Nights” 2023 se încheie la Deva, cu spectacolul ”Trubadurul” de G. Verdi

Home Cultură ”Opera Nights” 2023 se încheie la Deva, cu spectacolul ”Trubadurul” de G. Verdi
”Opera Nights” 2023 se încheie la Deva, cu spectacolul ”Trubadurul” de G. Verdi

După patru seri de vis, la Orăștie, Brad, Petrila și Huneodara, ediția a IX-a a Festivalului ”Opera Nights”, eveniment premium al ofensivei culturale derulate de Consiliul județean Hunedoara, se încheie duminică, 16 iulie 2023, de la ora 21,00 la Deva. Aici, în curtea interioară a Consiliului județean Hunedoara va fi prezentat publicului iubitor al acestui gen al muzicii universale spectacolul ”Trubadurul” de Giuseppe Verdi.

Trubadurul, având titlul original în limba italiană ”Il Trovatore”, este o operă în patru acte scrisă de marele compozitor Giuseppe Verdi în 1853, pe un libret de Salvatore Cammarano, după tragedia cu același titli a lui Antonia Garcia Gutierrez.

Spectacolul ”Trubadurul” este prezentat, în județul Hunedoara, într-o punere scenică a Teatrului Național de Operă din Constanța sub bagheta regizorală a lui Ștefan Munteanu, având o distribuție de marcă, în care melomanii se vor putea bucura de prezența pe scenă a unor artiști valoroși ai Operei Naționale din București, ai Operei Naționale din Cluj Napoca, ai Teatrului Național de Operetă ”Ion Dacian” din București, ai Teatrului Național de Operă și Balet din Constanța, dar și artiști invitați, veniți tocmai din Japonia.

Distribuția spectacolului este următoarea: Vasile Chișu (Contele de Luna), Akiko Hayakawa (Leonora), Răzvan Săraru (Manrico), Liliana Neciu (Azucena), Orest Pârslaru (Ferrando), Ionela Duma (Ines), Adrian Clinciu (Ruiz), Iulian Bratu (Un Bătrân). Soliștii se vor bucura de acompaniamentul orchestrei Teatrului Național de Operă și Balet din Constanța, sub bagheta dirijorală a maestrului Koichi Inoue (din Japonia).

Accesul publicului la acest spectacol este gratuit, în limita locurilor disponbile.