Pompierii de la ISU Bihor au câștigat Faza zonală a „Concursului serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă”

Home Stiri la zi Pompierii de la ISU Bihor au câștigat Faza zonală a „Concursului serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă”
Pompierii de la ISU Bihor au câștigat Faza zonală a „Concursului serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă”

Zilele trecute, în  mai multe centre ale Inspectoratelor Teritoriale pentru Situații de Urgență s-a desfășurat faza zonală a „Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă”. În județul Hunedoara a avut loc competiția destinată reprezentanților ISU din județele Hunedoara, Bihor, Alba, Arad și Timiș, evenimentul fiind organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara.

Au fost trei zile în care loturile reprezentative din cadrul ISU Timiș, ISU Arad, ISU Alba, ISU Bihor și ISU Hunedoara au parcurs cele 4 probe identice cu cele ale concursurilor sportive internaționale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internațional de Prevenire și Stingere a Incendiilor și anume: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ştafeta 4x100m” și „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

Chiar dacă temperaturile au fost caniculare, iar concurenții au avut parte și de o ploaie torențială, participanții au dovedit că pregătirea intensă, determinarea și spiritul de echipă sunt esențiale în astfel de competiții și îi ajută totodată, în a face față cu brio oricărei situații.

La finalul competiției, au fost consemnate următoarele rezultate: ISU Bihor – Locul I, ISU Arad – Locul II, ISU Alba – Locul III, ISU Timiș – locul IV, ISU Hunedoara – Locul V.

Pentru rezultatele obținute și pentru fair play, toți concurenții au fost felicitați de către inspectorul șef al ISU Hunedoara, lt.col. Alin Nasta și de către subprefectul județului Hunedoara, Lörincz Széll, prezenți la festivitatea de premiere.

Concursurile se organizează anual şi au ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii misiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.