Peste 5 milioane de lei pentru dotarea unităților de învățământ din Lupeni, prin PNRR

Home Administrație Peste 5 milioane de lei pentru dotarea unităților de învățământ din Lupeni, prin PNRR
Peste 5 milioane de lei pentru dotarea unităților de învățământ din Lupeni, prin PNRR
Investițiile în Educație se succed într-un ritm alert în municipiul Lupeni, unde echipa primarului Lucian Resmeriță și-a propus să configureze o rețea școlară de cea mai înaltă calitate, de la creșe și grădinițe, până la școli gimnaziale și licee.
Un nou contract de finanțare în acest sector a fost semnat, în aceste zile, la București, de primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță. Acesta a precizat că este vorba despre un proiect aprobat de Ministerul Educației și finanțat în totalitate din fondurile alocate prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Pentru municipiul Lupeni, acest lucru înseamnă accesarea unui capital de investiții în valoare totală de 5.198.953,63 lei, suma fiind eligibilă în totalitate, ceea ce înseamnă că administrația locală nu are obligația de a cofinanța de la bugetul local acest proiect.
”Este vorba despre un proiect care vine perfect în completarea celorlalte proiecte pe care le avem în derulare în ceea ce privește modernizarea infrastructurii din Educație în municipiul Lupeni. Acești peste 5 milioane de lei sunt bani pe care i-am atras, prin PNRR, pentru dotarea cu mobilier și materiale didactice, precum și cu echipamente digitale a tuturor instituțiilor de învățământ preuniversitar din  municipiul Lupeni. Vor fi achiziționate elemente de mobilier nou, eficient și conform standardelor de calitate din domeniul educațional, vor fi dotate și echipate corespunzător laboratoarele și cabinetele școlare, iar tehnologia informatică va completa seria achizițiilor pe care le-am cuprins în acest proiect”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.
Contractul a intrat în derulare la data de 1 august 2023, odată cu semnarea documentelor oficiale de către primarul municipiului Lupeni și reprezentanții Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, care este agenția acreditată de Ministerul Educației pentru derularea acestuia.