Liceenii cu nota 10 la Bacalaureat premiați de autoritățile locale de la Petroșani și Hunedoara

Home Stiri la zi Liceenii cu nota 10 la Bacalaureat premiați de autoritățile locale de la Petroșani și Hunedoara
Liceenii cu nota 10 la Bacalaureat premiați de autoritățile locale de la Petroșani și Hunedoara

Cei 4 liceeni hunedoreni care au finalizat examenul de Bacalaureat din acest an cu media generală 10 au fost în aceste zile premiați de către administrațiile publice locale din Petroșani și Hunedoara, localități în care se află instituțiile de învățământ la care aceștia au studiat în ultimii 4 ani.

La Petroșani, Alexandru Bălănesc, a fost premiat cu suma de 1.050 de lei de către Consiliul local al municipiului Petroșani, premiul fiindu-i înmânat, în cadrul unei scurte festivități care a avut loc la Cabinetul Primarului municipiului Petroșani vineri, 4 august 2023, chiar de către primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

”Îmi face mereu o deosebită plăcere să premiez performanța, fie că este vorba despre rezultatele deosebite la învățământ, sport sau în orice alt domeniu. De data aceasta am avut bucuria de a-l recompensa pe Alexandru Bălanesc, absolvent al Colegiului Național Mihai Eminescu Petroșani, care a obținut media 10 la Examenul de Bacalaureat. Ne mândrim cu rezultatele lui, care vorbesc despre calitatea actului educațional din municipiul Petroșani și despre seriozitatea acestor tineri. Îl felicit pe Alexandru pentru rezultatele deosebite, precum și pentru admiterea la Facultatea de Medicină, îi urez mult succes pe viitor și îmi exprim speranța că se va întoarce acasă să profeseze!”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Alexandru Bălănesc a fost admis cu brio la Facultatea de Medicină din Timișoara, instituția de învățământ superior unde a ales să-și continue studiile universitare. El își dorește să devină medic ortoped și să profeseze într-o clinică de specialitate. ”Îmi doresc să reușesc să ajut cât mai mulți oameni și de aceea am ales să urmez studii universitare înspre o carieră în Medicină. Vreau să mă specializez în Ortopedie. pentru că m-a pasionat mereu sistemul osos și locomotor și, poate, și pentru că mama mea este asistentă medicală la Spitalul din Petroșani. Rezultatul de la Bacalaureat este unul obținut cu muncă multă, dar și cu ajutorul profesorilor și familiei, cărora le mulțumesc pentru că au fost și sunt alături de mine”, a declarat Alexandru Bălănesc.

Și la Hunedoara, cele trei eleve care au obținut anul acesta media generală 10 la examenul de Bacalaureat sau la Evaluarea Națională au fost premiate de Consiliul local și Primăria Hunedoara, cuantumul premiilor fiind aici de 5000 de lei pentru fiecare dintre cei 3 performeri ai promoției 2023 de la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”. Iulia Anamaria Furcă și Ariana Ioana Florea, care au obţinut media 10 la Examenul de Bacalaureat şi de Patricia Daniela Negrea, care a obţinut singura medie de 10 din municipiu la Evaluarea Națională, alături de părinţii acestora, au fost primite, zilele trecute, de viceprimarul municipiului Hunedoara, Mircea Popa, care le-a înmânat şi o diplomă de excelenţă şi un buchet de flori.

Ariana Ioana Florea se poate lăuda cu o performanţă remarcabilă. A intrat la liceu în 2019, tot cu media 10, fiind singura din promoția ei în județul Hunedoara care obține un asemenea rezultat: 10 la Evaluarea Națională, 10 la Bacalaureat! De altfel, Ariana a încheiat și cei patru ani de liceu cu medii de 10 pe linie şi a fost admisă la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, tot cu notă maximă! „Cred că notele obţinute de noi pot fi o dovadă că învăţământul românesc nu arată atât de rău pe cât se crede. Sigur, poate nu se pune atât de mult accent pe partea practică a lucrurilor, dar astfel de rezultate nu sunt întâmplătoare. Chiar vreau să le mulţumesc părinţilor şi profesorilor mei, pentru sprijinul şi îndrumarea continuă şi sper să îi fac mândri în continuare şi la Universitate, pentru că îmi doresc o carieră în informatică, la fel ca fratele meu. Am ales să rămân în ţară pentru că sunt de părere că învăţământul superior românesc mă poate ajuta pe viitor, iar dacă va fi cazul voi urma un master în străinătate pentru perfecţionarea şi aprofundarea cunoştinţelor”, a mărturisit Ariana Florea.

Şi colega ei, Iulia Anamaria Furcă a decis să îşi continue studiile tot în ţară, după ce a fost adminsă la o academie militară în Bucureşti. „Este foarte important orice beneficiu, fie el şi financiar, care ne impulsionează pe mai departe. Cred că rezultatele obţinute de noi pot servi drept un exemplu şi pentru alţi elevi. E un lucru minunat să ştii că ai încheiat un examen atât de important cu media 10, e un efort considerabil, un proces îndelungat, dar cred că atunci când îţi doreşti cu adevărat ceva, îl poţi obţine. Eu voi continua studiile în ţară, pentru că am fost admisă la o academie militară în Bucureşti, mi-am dorit acest lucru de mult timp, cu atât mai mult cu cât tata îmi serveşte ca model în acest sens, fiind cadru militar. Mereu l-am privit ca pe un exemplu şi mi-am dorit şi eu să îmbrac uniforma militară. Ştiu că părinţii mei sunt foarte mândri de mine, le mulţumesc pentru sprijin, atât lor, cât şi profesorilor mei”, a declarat Iulia Furcă.

Colega lor mai mică, Patricia Daniela Negrea a obținut singura medie de 10 din municipiu la Evaluarea Națională şi va rămâne pe băncile Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara”. „Sunt foarte mândră de realizarea mea, nu pot să spun că eram sigură că voi încheia cu media 10 Examenul de Evaluare Naţională, dar în acelaşi timp nu pot să spun nici că nu mă aşteptam la ea. Tot ce îmi doresc e să mă păstrez pe aceeaşi linie şi în liceu, chiar dacă ştiu că lucrurile vor fi mai dificile puţin. Încă nu m-am gândit apăsat la ce voi face după ce voi încheia liceul, dar ştiu că îmi doresc o carieră în informatică, iar unitatea de învăţământ pe care o reprezint e alegerea cea mai bună în acest sens”, a spus Patricia Negrea.

Pentru absolvenții de 10 la examenele de Evaluare Naționale, respectiv de Bacalaureat, urmează și o altă festivitate de premiere a performanței pe care au obținut-o, de data aceasta din partea Guvernului României, care a aprobat premierea cu câte 5000 de lei a fiecărui reprezentant al excelenței în Educație.

Tuturor, felicitări!