PNL pierde un senator în județul Hunedoara

Home Politică PNL pierde un senator în județul Hunedoara
PNL pierde un senator în județul Hunedoara

Pe lista parlamentarilor județului Hunedoara, PNL avea doi senatori: Lucica Muntean și Vasile Potecă. Începând cu noua sesiune parlamentară, care a debutat la 1 septembrie 2023, senatorul Vasile Potecă a informat că a luat decizia de a demisiona din cadrul Partidului Național Liberal.

Senatorul Vasile Potecă și-a justificat gestul ca urmare a neînțelegerilor cu conducerea Organizației județene PNl Hunedoara, dar și ca urmare a deciziei Coaliției de guvernare privind majorarea de taxe și impozite. „Am plecat din PNL pentru ca exista o dispută mai veche legată de filiala Hunedoara, am apelat la conducere să facă ordine, dar nu s-a rezolvat. A doua mare problemă este legata de taxe și impozite, am spus că nu pot vota pentru creșterea lor, pentru că așa ne-am an­gajat și așa au sunat toate pro­gramele de guvernare. Sunt convins că vor exis­ta mulți senatori și deputați care se vor opune acestui pachet de mă­suri”, a de­clarat senatorul Vasilică Potecă.

Vasile Potecă era membru al PNL Hunedoara din anul 2006, însă a mai activat, pe linie politică în Alianța pentru România (ApR) și în Partidul Alianța Civică (PAC).

Acesta a anunțat că-și va continua activitatea politică în Senatul România, ca parlamentar afiliat AUR, fără a-și exprima însă aderarea la această formațiune politică.