”DEVAstatorii” vin la Teatrul ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Home Cultură ”DEVAstatorii” vin la Teatrul ”I.D. Sîrbu” din Petroșani
”DEVAstatorii” vin la Teatrul ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Ca parte a unui program de schimburi cultural-artistice, actorii Teatrului de Artă din Deva vin, în acest final de săptămână la Petroșani, unde vor prezenta publicului din Valea Jiului spectacolul ”DEVAstatorii”, un proiect al actorului și regizorului Mihai Panaitescu, managerului instituției teatrale din Deva.

La prima sa întâlnire din stagiunea 2023/2024 cu publicul din Valea Jiului, echipa Teatrului de Artă Deva vă propune acest spectacol de improvizație teatrală. ”O scenă, personaje, intrigă și actiune, toate acestea fără decor, costume sau recuzită. Improvizația este un act de creație spontan, care trăiește în prezent. Este actorie vie. Nimic nu este planificat dinainte, actorii primesc din partea publicului doar o locație sau o temă și de acolo… începe distracția! Improvizația cere utilizarea multor abilități: atenție, creativitate, memorie, spontaneitate. DEVAstatorii Teatrului de Artă Deva reușesc de fiecare dată să ridice publicul în picioare, realizând de fiecare dată un spectacol nou și inedit”, spune Mihai Panaitescu, coordonatorul proiectului artistic.

Pe scenă vor da viațșă acestui spectacol actorii: Roxana Olșanschi, Ioana Diana Dănilă, Cristina Lazăr, Aurelian Culea, Armand Crișan, Lorin Presecan, Cristina Lazăr, Dumitru Stegărescu.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 7 octombrie, ora 18,00, la Teatrul I.D.Sârbu Petroșani. Biletele se găsesc la Agenția Teatrală sau online pe site-ul Eventbook.ro. Costul unui bilet este de 20 lei/10 lei (pentru elevi, studenți și pensionari).

Tot la Teatrul din Petroșani veți putea viziona, în acest final de săptămână, vineri, 6 octombrie 2023, de la ora 18,00, o nouă reprezentanție a spectacolului ””Regele, Bufonul și Domnii Șobolani” de Matei Vișniec, un spectacol, regizat de Muriel Jakab Manea. În distribuție: Daniel Cergă, Oana Liciu-Gogu, Dorin Ceagoreanu, Simona Codreanu, Andrada Dobre.

Pentru duminică, 8 octombrie 2023, la matineu (ora 12,00) la Teatrul ”ID. Sîrbu” din Petroșani este programat spectacolul ”Arlechino”, un spectacol pentru copii de Valentin Neacșu.

Pofitți la teatru!