Campanie pentru prevenirea consumului de substanțe nocive desfășurată la Casa de Cultură a Studenților din Petroșani

Home Educație Campanie pentru prevenirea consumului de substanțe nocive desfășurată la Casa de Cultură a Studenților din Petroșani
Campanie pentru prevenirea consumului de substanțe nocive desfășurată la Casa de Cultură a Studenților din Petroșani

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse împreună cu Casele de Cultură ale Studenților u desfășurat cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, o serie de campanii pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool, tutun, droguri și de alte substanțe nocive, în rândul tinerilor și studenților.

La Petroșani, evenimentul s-a derulat la Casa de Cultură a Studenților, unde a avut loc un seminar interactiv intitulat: ”Informează-te! Implică-te!” Potrivit directorului CCS Petroșani, lector univ.dr. Lavinia Hulea, la seminar au participat peste 40 de studenți și elevi, moderatori fiind Dan Piscureanu, coordonator al taberelor pentru copii și tineret Adeona Camp și avocatul Adrian Szebesteny, de la Baroul Petroșani. Aceștia le-au vorbit tinerilor despre efectele consumului de alcool, tutun, droguri, antidepresive și alte substanțe nocive asupra sănătății fizice și mentale, într-un dialog interactiv care s-a bucurat de interes din partea tinerilor. De asemenea, a fost reliefată importanța implicării tinerilor în vederea realizării prevenției, dar și o serie de aspecte de drept penal legate de consumul de droguri, alcool sau alte substanțe nocive.

În plus, studenții participanți au avut ocazia de a participa la o activitate de voluntariat care a constat tocmai în implicarea activă în vederea conștientizării consumului de substanțe interzise, prin împărțirea unor fluturași cu informații esențiale legate de acest subiect.

Acțiuni similare au avut loc și la Brașov, Ploiești, București, Cluj, Craiova, Galați, Iași, Putești, Reșița, Sibiu, Timișoara, Alba Iulia și Tg. Mureș.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Elena Intotero a salutat implicarea Caselor de Cultură ale Stundeților în această acțiune, pe care o consideră, în contextul actual, mai mult decât necesară și binevenită. ”Implicarea Caselor de Cultură ale Studenților în lupta împotriva consumului de droguri ne-a ajutat să ajungem la publicul țintă din toate orașele universitare ale țării. Le mulțumim tuturor tinerilor care au participat la realizarea acestor evenimente”, a declarat ministrul Natalia Elena Intotero.

Directorul Casei de Cultură a Stundeților din Petrosani, lector univ.dr. Lavinia Hulea precizează că această instituție va continua sa organizeze astfel de seminarii, unul dintre aceștia deja fiind programat să se desfășoare la finalul lunii octombrie, în colaborare cu Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani.