Părintele Constantin Necula revine cu două noi cărți la ”Salonul Hunedorean al Cărții” de la Deva

Home Cultură Părintele Constantin Necula revine cu două noi cărți la ”Salonul Hunedorean al Cărții” de la Deva
Părintele Constantin Necula revine cu două noi cărți la ”Salonul Hunedorean al Cărții” de la Deva

La Salonul Hunedorean al Cărții din acest an, printre personalitățile prezente cu lansări de carte se va număra și preotul prof. univ. dr. habil. Constantin NECULA, unul dintre cei mai cunoscuți și mai îndrăgiți slujitori români ai altarului, un duhovnic dăruit cu har care se bucură de aprecierea oamenilor de toate vârstele.

La această întâlnire care va avea loc în data de 13 octombrie 2023, ora 1800, în incinta Deva Mall, etajul trei, Salle d’Or, părintele Constantin Necula va prezenta două cărți al căror autor este: Ogorul cu îngeri și Zile și cărți, ambele apărute la Sibiu cu binecuvântarea ÎPS Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolit al Ardealului, la prestigioasa editură Agnos.

Părintele Constantin Necula a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu și este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină, conferențiar la aceeași facultate. Dincolo de slujirea altarului și pe lângă obligațiile care îi revin ca preot ortodox, părintele Necula s-a dedicat și scrisului astfel că, prin zecile de volume de predici, de studii și articole de teologie ortodoxă, a încercat și a reușit să se apropie și mai mult de sufletele credincioșilor cărora le-a tălmăcit cărțile sfinte cu parabolele și pildele lor, făcându-le accesibile publicului larg. Bun cunoscător al limbilor franceză, italiană și germană, are numeroase studii scrise în aceste limbi.

Managerul Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu”, Ioan Sebastian Bara remarcă faptul că, de fiecare dată, la întâlnirile față în față sau la televizor, intervențiile, conferințele Părintelui Constantin Necula stârnesc un interes cu totul aparte, dovadă stau sălile arhipline în care sunt urmărite cuvintele încărcate de înțelepciune și căldură ale acestui duhovnic perfect racordat la realitățile secolului XXI, un intelectual teolog modern, sincer și deschis.

”Din tot ceea ce gândește și spune părintele Necula răzbate o credință puternică în Dumnezeu Tatăl și în Isus Hristos. Părintele Constantin Necula știe să găsească, iar dacă nu le găsește, știe să construiască punți trainice de comunicare cu oameni de toate categoriile, de toate vârstele, știe să-și apropie cititorii, auditorii, enoriașii de esența creștinismului, a dreptei credințe. Cele două cărți ce se vor lansa la Deva sunt, fiecare în felul ei, o caldă pledoarie pentru lectură, pentru prezența cărții în viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi”, a declarat Ioan Sebastian Bara.

„Nu îmi aduc aminte de vreo etapă din viața mea în care să nu-mi fie cartea prietenă” spune părintele Necula în prefața cărții sale Zile și cărți și această afirmație simplă cuprinde pasiunea pentru citit pe care a avut-o toată viața. A citit, a intrat în mari biblioteci ale lumii, legătura cu cartea nu l-a părăsit și nu-l părăsește.

A doua carte, Ogorul cu îngeri, este ediția a treia, revăzută și adăugită a primei ediții apărute în anul 2015. Cititorul va găsi aici o serie de povestiri, adevărate pilde creștine în care personajul cel mai drag autorului este Dumnezeu. Credința adevărată străbate ca un fir roșu fiecare povestire, oriunde s-ar petrece „acțiunea” ei: în România, în Italia, în Franța, în Japonia, în Africa sau Chile. Este o carte pentru copii, pentru tineri, o carte pe care părinții ar trebui s-o citească copiilor pentru că fiecare povestire are un mesaj, un tâlc, o învățătură. „Primiți cartea aceasta nu ca pe o sumă de lecții, ci ca pe inima mea, mereu aprinsă de dorul lui Dumnezeu și al Vostru, prietenii mei cititori”, încheie atât de frumos prefața cărții sale, părintele Necula.