Rezultate de excepție pentru salvamontiștii români, la Dolomiti Rescue Race

Home Stiri la zi Rezultate de excepție pentru salvamontiștii români, la Dolomiti Rescue Race
Rezultate de excepție pentru salvamontiștii români, la Dolomiti Rescue Race

În această saptămană, salvamontiști din cadrul serviciilor Salvamont din Gorj, Prahova, Poiana Brasov, Sibiu, Cluj , Zărnești , Dâmbovița și Hunedoara au fost angrenați în diverse activități de pregătire profesională alaturi de salvatorii montani din Italia, activități cuprinse în calendarul de schimburi de experiență încheiat intre conducerea structurilor de salvare montană dintre cele două țări.

În cadrul acestui program, salvamontiștii români s-au reunit la Pieve di Cadore pentru a participa la concursul național profesional al salvatorilor montani italieni , Dolomiti Rescue Race, concurs cu participare internațională, in care alaturi de cele peste 60 de echipe din Italia și-au anunțat prezenta și echipe de salvatori montani din țări cu mare tradiție în salvarea montană.

Salvamontiștii români au obținut rezultate de excepție în acest program de pregătire, echipa Dacia  clasându-se pe locul 5 din 77 de echipe, reprezentând salvamontiști din 8 țări. Echipa Amicizia s-a clasat pe locul 13 , iar echipa Carpați a ocupat locul 35.

Politica de formare și dezvoltare profesională continuă a salvatorilor montani derulată de noua conducere a Salvamont Romania a dus la încheierea unui parterneriat durabil cu structura similară din Italia concretizat de-a lungul anilor cu numeroase schimburi de experiență între structurile de salvare montană, schimburi de cursanți și instructori în cadrul școlilor de salvare , invitații și participari la conferințe de profil.

Imaginile din prezentul articol fac parte din sesiunea de prezentare a echipelor Salvamont România, Dacia, Carpați și Amicizia , singura echipa mixtă din concursul de la Piave, formată din salvamontiști romani și italieni.