Ambasadoarea Cubei şi reprezentanta UNICEF în România, în vizită la Castelul Corvinilor

Home Stiri la zi Ambasadoarea Cubei şi reprezentanta UNICEF în România, în vizită la Castelul Corvinilor
Ambasadoarea Cubei şi reprezentanta UNICEF în România, în vizită la Castelul Corvinilor

Cel mai frumos castel medieval din România a fost marți, 10 octombrie 2023, gazda unei delegaţii condusă de Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, doamna Natalia Intotero, delegaţie din a cărei componenţă au făcut parte Excelenţa Sa, doamna Deborah L. Ojeda Valedon, ambasador al Republicii Cuba în România, doamna Anna Riatti – reprezentantul UNICEF în România, domnul Alin Ţambă – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse.

Vizita a avut loc în contextul în care cu ocazia „Zilei internaţionale a Fetelor”, la Deva urmeează să se desfășoare o conferinţă regională, în cadrul căreia specialişti în domeniu şi reprezentanţi ai autorităţilor din mai multe judeţe ale ţării vor discuta despre proiecte şi programe din domeniul egalităţii de şanse.)

„Am vizitat acest castel minunat. Este uimitoare munca de restaurare pe această veche parte de istorie. Sigur, este prima oară când vin la Hunedoara, dar, cu siguranţă, nu va fi ultima. Am iniţiat deja o discuţie cu domnul director (al Castelului Corvinilor – n.n.), poate reuşim să aducem o expoziţie de artă cubaneză la Hunedoara, în viitorul apropiat”, a declarat Excelenţa Sa Deborah L. Ojeda Valdeon – ambasadorul Republicii Cuba în România.

Reprezentantul UNICEF în România, doamna Anna Riatti a mărturisit că ar dori, la rându-i, să revină la Hunedoara deoarece „Castelul Corvinilor e o descoperire frumoasă. Este impresionantă munca pe care aţi reuşit să o duceţi aici, în ce priveşte restaurarea. Abia aştept să revin şi să vizitez”.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, doamna Natalia Intotero a argumentat includerea Castelului Corvinilor în programul general al conferinţei găzduită de judeţul Hunedoara, în ciuda agendei încărcate a evenimentului: „Aşa cum ştim, Castelul Corvinilor este pe unul dintre primele locuri din lume ca frumuseţe şi spectaculozitate şi merită să fie descoperit de toţi oaspeţii dragi care ajung în judeţul Hunedoara, mai ales că, şi de această dată, am văzut că aici s-au realizat progrese. De la o vizită la alta sunt deschise noi spaţii pentru a le putea vizita, aceste programe de reabilitare şi punere în valoare sunt extraordinare, aşa că este de datoria noastră să arătăm că Hunedoara şi judeţul Hunedoara merită mult mai mult”.

Gazda acestei întâlniri a fost domnul Sorin Tincu, directorul Muzeului Castelul Corvinilor.