Pentru învățământul din Valea Jiului, viitorul începe azi!

Home Educație Pentru învățământul din Valea Jiului, viitorul începe azi!
Pentru învățământul din Valea Jiului, viitorul începe azi!

Inteligență artificială, roboți pentru teleprezență… Nu e SF! E viitorul care bate la ușă! Mai exact, la ușa învățământului din Valea Jiului.

Astfel, la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Petroșani, reprezentanții fundației EOS  România, împreună cu „motorul” Clubului  de Robotică de la Colegiul Național ” Mihai Eminescu” , informaticianul Rolland Szedlacsek, au prezentat cadrelor didactice din Valea Jiului  o imagine a viitorului apropiat unde elevii absenți din diverse motive se pot conecta cu ajutorul tehnologiei la orele de curs. Ba mai mult, aceștia au demonstrat că, cu ajutorul unui robot de teleprezență, elevul beneficiază de libertate de mișcare și de  de interacțiune, fie ea și virtuală.

Robotul de teleprezență BEAM încurajează participarea și colaborarea de la distanță prin transformarea practicilor de predare în conformitate cu nevoile școlii digitale. Atunci când sunt conectați la aplicația BEAM prin intermediul unui computer sau al unei tablete, utilizatorii pot, în primul rând, să interacționeze cu profesorii sau colegii lor de la distanță.

BEAM, este ușor de conectat și oferă nu numai sprijin în susținerea actului educațional, dar poate fi folosit și ca un instrument de socializare în pauze, atunci când tinerii absenți pot socializa ușor cu grupul lor de prieteni.

De real folos se dovedește a fi folosirea acestui sistem mai ales pentru tinerii care din motive de sănătate sunt obligați să stea acasă sau în spital o perioadă îndelungată de timp.

Iar asistența numeroasă care a răspuns ”Prezent” demonstrației de robotică de la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” demonstrează că profesorii din Valea Jiului sunt deschiși la nou și se pregătesc intens pentru schimbările care vor avea loc în viitorul apropiat. Asta pentru că școala digitală nu mai reprezintă doar un concept, ci o realitate la care fiecare cadru didactic trebuie să se adapteze.