Toma Coconea dă, în Parâng, startul unei noi ediții la întrecerea cu telescaunul

Home Stiri la zi Toma Coconea dă, în Parâng, startul unei noi ediții la întrecerea cu telescaunul
Toma Coconea dă, în  Parâng, startul unei noi ediții la întrecerea cu telescaunul

Valorosul sportiv român Toma Coconea lansează o nouă provocare către cei mai buni alergători din România pe care îi cheamă să cucerească muntele Parângul Mic la cea de-a șasea ediție a competiției ”Red Bull Outrun the Lift”.

Cei mai cutezători și mai bine pregătiți atleți din România sunt provocați astfel la o întrecere sportivă de mare calibru, care se desfășoară în stațiunea turistică Parâng din Valea Jiului. Cursa din Parâng este, așa cum explică organizatorul, una contratimp. ”Mai exact, totul se întâmplă în sub 25 de minute, durata pe care o parcurge telescaunul de la start la finiș. Concurenții trebuie să parcurgă cei 2,5km, cu o diferență de altitudine de 615 m, înaintea telescaunului”, explică Toma Coconea.

Până acum, doar 15 alergători români au reușit această performanță, iar remarcabilul atlet Gyorgy Szabolcs Istvan a scos cel mai bun timp din istoria evenimentului: 20 de minute și 26 secunde, în anul 2018.

Câteva sute de sportivi sunt așteptați să fie prezenți la startul competiției din Parâng, care va avea loc sâmbătă, 14 octombrie, la ora 12:00, cu plecare de la baza telescaunului, în grupe de câte 20 alergători, concomitent cu telescaunul. Organizatorii atrag atenția că numărul de locuri pentru participanți este limitat la 200, motiv pentru care doritorii sunt așteptați să se înscrie cât mai repede pe platforma dedicată acestui eveniment sportiv: Red Bull Outrun the Lift 2023

Concursul ”Red Bull Outrun the Lift” are și premii pe măsură. Astfel, atât la categoria masculin, cât și la feminin, pentru locul I se vor acorda 1.500 lei, pentru locul 2 – 1.000 de lei , iar pentru locul 3 – 500 de lei. În plus, sportivii care reușesc să ajungă la finish înaintea telescaunului primesc alți 500 lei.