Spectacolul de teatru ”Mafia femeilor” al Teatrului de Artă Deva, dublă reprezentație în Valea Jiului

Home Cultură Spectacolul de teatru ”Mafia femeilor” al Teatrului de Artă Deva, dublă reprezentație în Valea Jiului
Spectacolul de teatru ”Mafia femeilor” al Teatrului de Artă Deva, dublă reprezentație în Valea Jiului

O inspirată decizie a Consiliului județean Hunedoara, prin care cele două instituții de teatru aflate în subordinea administrației județene vor face, în această stagiune, ”schimb de sală”, oferă publicului din Valea Jiului oportunitatea de a vedea spectacolele Teatrului de Artă din Deva, așa cum publicul din Deva îi va putea urmări pe actorii Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” pe scena teatrului din Capitala județului.

În acest context, publicul din Valea Jiului va avea ocazia de a viziona, la finalul acestei săptămâni, unul dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul Teatrului de Artă din Deva: ”Mafia femeilor” de Aldo Lo Castro, o comedie spumoasă pusă în scenă sub bagheta regizorului Mihai Panaitescu, directorul Teatrului de Artă din Deva. Spectacolul va fi prezentat sâmbătă, 14 octombrie 2023 la Teatrul ”I.D. Sîrbu” din Petroșani, de la ora 18,00 iar o zi mai târziu, duminică, 15 octombrie 2023, de la ora 18,00 va fi prezentat și pe scena Palatului Cultural ”Minerul” din Lupeni.

”Piesa „Mafia Femeilor„ este o comedie, dacă o privești dinspre partea meridională a Europei (autorul fiind din Catania) și o tragi-comedie, dacă te postezi mai la nord și privești spre sud… e vorba despre percepția morții din prea multă dragoste… în cazul nostru fizică. Patru femei total diferite sunt convocate urgent, printr-o telegramă, la întâlnirea cu bărbatul iubit, Marco Anselmi. Însă ceea ce ar fi trebuit să fie o revedere romantică se transformă într-o farsă cu accente dramatice, devenind o glumă tragică, dar cu valente comice. Două soţii, o logodnică şi o iubită cu perspective serioase la căsătorie descoperă că cel pe care îl credeau fidel le era, de fapt, „fidel” tuturor patru în acelaşi timp, fără ca ele să aibă habar una de cealaltă. Tumultoasa Clelia (logodnica pătimaşă), Stefania, (prima soţie), Amanda (proaspăt măritată de o săptămână în Mexic) şi tânăra si cea mai prostuță- Marisa, se transformă din rivale în aliate, fiind gata să-l facă „să moară de atâta dragoste” pe Marco. În vila pe care fiecare dintre ele o credea acasă, au surpriza să fie întâmpinate doar de mucalitul si de multe ori depășitul de situație majordom Carlo, care, în lipsa stăpânului său cu viaţă secretă cel puțin „cvadruplă”, este obligat să preia oficiile de gazdă şi să facă faţă asalturilor furibunde ale acestor femei trădate. Autorul Aldo Lo Castro, reușește cu succes să realizeze o comedie cinică…în care prea multă iubire ucide. Îmbinarea comicului de limbaj cu cel de situație, la care se adaugă farmecul actorilor, reprezintă premiza unei producții de succes pentru teatrul nostru”, explică regizorul Mihai Panaitescu.

În distribuția acestui spectacol îi veți putea vedea pe actorii: Mihai Feier, Nicoleta Bolcă, Gianina Iconaru, Roxana Olșanschi, Andreea Pascu, Eugen Pădureanu, Dumitru Stegărescu.

Spectacolul nu este recomandat copiilor sub 14 ani!

Prețul unui bilet este de 20 lei, respectiv 10lei, pentru studenți și pensionari. Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani, respectiv de la Palatul Cultural din Lupeni, de luni pană vineri, între orele 10.00 – 13.00.