Poeta hunedoreană Adriana Vlad lansează volumul de versuri „Sufletul… poet etern…”

Home Cultură Poeta hunedoreană Adriana Vlad lansează volumul de versuri „Sufletul… poet etern…”
Poeta hunedoreană Adriana Vlad lansează volumul de versuri „Sufletul… poet etern…”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Editura Călăuza v.b. din Deva,  organizează în ziua de 26 octombrie 2023, ora 1800, la Diva’s Events din orașul Călan, un eveniment cultural prilejuit de lansarea volumului de versuri intitulat „Sufletul… poet etern…”, apărut la Editura Călăuza v.b., volum semnat Adriana Vlad.

Nume relativ nou în peisajul literar hunedorean, Adriana Vlad este originară din orașul Călan unde a urmat Şcoala Gimnazială şi Liceul Industrial și unde a scris prima poezie, O femeie iubitoare, dedicată profesoarei sale de limba și literatura română, cea care i-a insuflat dragostea pentru literatură.

Talentul literar i-a fost remarcat de poetul Eugen Evu care a îndrumat-o spre Cenaclul Literar „Lucian Blaga”.

Adriana Vlad este absolventă a Facultății de Filologie din cadrul Universității Craiova, unde a obținut un master și a elaborat teza de doctorat cu tema „Aspecte ale influenței limbii italiene asupra limbii române actuale”, la Şcoala Doctorală „Alexandru Piru” din Craiova.

În perioada facultății a publicat versuri la ziarele Oglinda şi Cuvântul Liber, din Deva. Tot în această perioadă a publicat numeroase articole pe teme literare și lingvistice, printre care: „Reprezentanții Școlii Ardelene”, publicat în Analele Universității, anii 2009-2013; „Aspecte ale influenței italiene în opera istorică a Stolnicului Constantin Cantacuzino”, în Studia Linquistica et Philologica, Craiova, 2014; „Cultura de masă în era globalizării şi a cosmopolitanismului în comunicare şi persuasiune”, în Management Instituțional, Craiova 2012; „Limba italiană în viziunea unor cărturari în sec. al XVII-lea, XVIII-lea”, în Studia Linquistica et Philologica, Craiova, 2023.

În anul 2018 i-a apărut la Deva volumul de poezii „Esenţă”.

Adriana Vlad a urmat numeroase specializări în domeniul medicinei alternative, în nutriţie, fitoterapie, homeopatie, farmacie, tehnici de masaj, și a publicat numeroase articole de specialitate în revistele Formula As și Terapii Naturiste.

Volumul care se va lansa este prefațat de un text al profesoarei Mina-Maria Rusu care este de părere că „noul volum de poezii semnate de profesoara Adriana Vlad este un exercițiu poetic de convertire a vieții în metaforă (…)”.