5 minute de literatură / Primul audio-showroom de literatură în limba română

Home Cultură 5 minute de literatură / Primul audio-showroom de literatură în limba română
5 minute de literatură /  Primul audio-showroom de literatură în limba română

Cea mai mare și mai diversă colecție de autori români contemporani este acum disponibilă on-line prin intermediul platformei create în cadrul proiectului ”5 minute de literatură”.  O călătorie în universul poveștilor care se scriu azi și pentru care nu se cumpără bilet și nu se fac bagaje. Pentru care nu ai nevoie de concediu și nici de zile libere. Vii când vrei și stai cât poți.

5 minute de literatură reunește fragmente și grupaje semnificative din literatura română contemporană, în lectura autorilor. Fragmentele sunt atât în format audio, pentru ascultat în căști în drumurile cotidiene, dar și în format text, pentru a fi citite în momentele de răgaz.

De la Herta Müller, Nora Iuga, Mircea Cărtărescu, Ana Blandiana, Doina Ruști, Matei Vișniec, T.O. Bobe, Tatiana Țîbuleac, Iv cel Naiv, Dan Coman, Simona Popescu, Ioana Nicolaie, Petronela Rotar, Dan Sociu, Adela Greceanu, Alina Nelega, Ana-Maria Sandu, Andrei Crăciun, Elena Vlădăreanu, Ioana Bâldea Constantinescu, Lavinia Braniște, Marius Chivu, Ana Barton, Andrei Ruse, Claudiu Komartin, Elise Wilk, Florin Iaru, Florin Lăzărescu, Vasile Ernu, Alexandru Vakulovski, Iulian Tănase până la debutanții de anul acesta, 5 minute de literatură alcătuiește primul showroom de literatură cu cea mai mare și mai diversă colecție de autori contemporani.

Aplicația 5 minute de literatură poate fi instalată pe orice dispozitiv Android, iOS și Windows prin simpla scanare a codului QR aferent vizualului sau direct din website-ul https://5minutedeliteratura.ro.

Lecturile audio sunt disponibile și pe spotify: https://spotify.link/wN5hzuk3QDb

În curând, aplicația 5 minute de literatură va fi disponibilă în Google Play și App Store.