Copiii de la ”Salvați Copiii” Petrila în „Lumea obiectelor 3D”

Home Educație Copiii de la ”Salvați Copiii” Petrila în „Lumea obiectelor 3D”
Copiii de la ”Salvați Copiii” Petrila în „Lumea obiectelor 3D”

Un inedit, deosebit și binevenit proiect educațional derulat de Organizația ”Salvați Copiii” din orașul Petrila le-a oferit copiilor care sunt angrenați în activitățile sociale și educaționale ale acestei organizații oportunitatea de a pătrunde în fascinanta lume a tehnologiei digitale.

În cadrul acestui proiect educațional finanțat prin programul ”Meet and Code”, susținut la nivel european de Amazon și SAP, elevii de la ”Salvați Copiii” Petrila au putut experimenta printarea 3D a unui obiect, cu ajutorul unei imprimante speciale, achiziționată de unitatea educațională a organizației din fonduri atrase în cadrul acestui program educațional.

”Am aplicat pentru acest program, dorind să apropiem tinerii de tehnologie şi să îi inspirăm ca să îşi aleagă noi meserii. Astfel, un grup de beneficiari au avut ocazia să lucreze împreună, pornind de la ideea unui obiect imaginat, până la printarea propriu-zisă a acestuia. Ne propunem ca în perioada următoare, toţi beneficiarii noştri să aibă parte de o astfel de experienţă educativ-recreativă şi dat fiind faptul că în urma obţinerii fondurilor pentru acest eveniment, am reuşit să achiziţionăm o imprimantă 3D şi filament pentru aceasta, vom putea în continuare să desfăşurăm astfel de evenimente”, se arată într-o informare a reprezentanților Organziației ”Salvați Copiii” din orașul Petrila.

„Lumea obiectelor 3D”, evenimentul organizat la Petrila în cadrul acestui proiect, a câștigat o finanțare prin programul Meet and Code, un program coordonat pentru cel de-al 7-lea an consecutiv de Asociația Teachsoup, care susține evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week.