Reuniune a consorțiului de cercetare REM la București

Home Stiri la zi Reuniune a consorțiului de cercetare REM la București
Reuniune a consorțiului de cercetare REM la București

O echipă de cercetători din cadrul INCD-INSEMEX Petroșani a participat, zilele trecute, la București, la o nouă reuniune de lucru a onsorțiului de cercetare REM, evenimentul derulându-se în avanpremiera Simpozionului Internațional SESAM 2023 organizat de institutul de cercetare din Valea Jiului.

”În calitate de partener la implementarea proiectului cu titlul ”REduction of Methane emissions from post mining goafs to minimise their inflow into VAM” , INSEMEX Petroșani am participat și noi, cu o echipă de cercetători din cadrul INCD-INSEMEX Petroșani, la cea de-a doua întâlnire tehnică a consorțiului de cercetare, care are ca principală temă de interes  elaborarea de studii privind reducerea emisiilor de metan din lucrările miniere închise pentru a minimiza afluxul lor în aerul de ventilație”, a declarat dr.ing. George Artug Găman, director general al INCD-INSEMEX Petroșani.

Proiectul al cărui acronim este REM, se desfășoară pe o perioadă de 54 de luni (2023-2027) și beneficiază de finanțare prin intermediul Fondului de Cercetare pentru Cărbune și Oțel (RFCS) al Comisiei Europene, având o valoare totala de peste 21 de milioane de EURO, din care 50% reprezintă contribuția Comisiei, cea de-a doua jumătate din valoare reprezentând co-finanțarea din partea partenerilor.

Consorțiul de cercetare care dezvoltă proiectul REM cuprinde 6 parteneri, entități academice, institute de cercetare și agenți economici din Polonia, Spania și România, după cum urmează: Institutul Central Minier – GIG Katowice, Institutul Național de Cercetare pentru Petrol și Gaze INIG-PIB din Cracovia, Institutul Național de Cercetare pentru Geologie PIG-PIB din Varșovia, Compania minieră JSW SA, INCD INSEMEX Petroșani și Universitatea din Oviedo.

Întâlnirile tehnice dintre parteneri se desfășoară de două ori pe an, prima dintre acestea și cea care a reprezentat întâlnirea de start a proiectului, fiind organizată de coordonatorul din Polonia, la sfârșitul lunii martie.