Hunedoara frumoasă va fi promovată de CJH la Târgul de Turism al României

Home Economie Hunedoara frumoasă va fi promovată de CJH la Târgul de Turism al României
Hunedoara frumoasă va fi promovată de CJH la Târgul de Turism al României

La finalul acestei săptămâni, mai exact în perioadac 9-12 noiembrie 21023, la Centrul Național Expozițional Romexpo de la București, se desfășoară ediția de toamnă a Târgului de Turism al României.

Reunind cele mai importante oferte ale operatorilor de turism din țara noastră, evenimentul asigură o promovare cu maximă vizibilitate și pentru instituțiile care au ca principal scop al activității lor promovarea destinațiilor turistice de top din România. Între acestea se numără și DGAMPT Hunedoara, direcție înființată în cadrul Consiliului județean Hunedoara, tocmai cu scopul de a promova destinațiile turistice ale acestui județ, în care se regăsesc obiective de interes turistic relevant la tot pasul. DGAMPT și Consiliul Județean Hunedoara, vor fi prezenți la Târgul de Turism al României, pentru a promova frumusetea si bogăția județului nostru, patrimoniul cultural și obiectivele turistice pe care le are județul Hunedoara.

Consilierul județean Doinița Maria Bălănesc, reprezentant în conducerea DGAMPT Hunedoara, spune că la standul județului vor fi la loc de cinste, pe lângă materialele de promovare care vor veni în sprijinul vizitatorilor cu informații utile despre obiectivele turistice, echipa DGAMPT Hunedoara va atrage atenția oaspeților și asupra produselor tradiționale, spefice regiunilor folclorice hunedorene.

”Le vom arăta românilor că „Hunedoara frumoasă” este un tărâm încărcat de istorie și frumuseți de basm. Aici, pot vedea vestigiile antice de la Cetățile Dacice din Munții Orăștiei și Capitala Daciei Romane de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, locuri ce ne amintesc de daci și de romani, strămoșii noștri. La noi, pot găsi frumoase castele și cetăți medievale, dar și impresionante biserici de piatră. La Complexul de monumente de la Țebea pot trăi sentimente aparte legate de istoria și patriotismul moților. De asemenea, se pot bucura de termele cu băi vindecătoare de la Geoagiu și Călan, pot urca pe cărări de munte în Retezat, Parâng, Vîlcan sau Apuseni, se pot bucura de cele mai frumoase tradiții și obiceiuri ale oamenilor primitori din Ținutul Pădurenilor, din Țara Zarandului și cea a Hațegului, din Ținutul Momârlanilor. Printre materialele de promovare am introdus și un pliant numit „Valea Jiului” în care este prezentat arealul miraculos al acestei zone, cu stațiunile montane fermecătoare și cu patrimoniul cultural de la Exploatarea Culturală Petrila, care a luat ființă în locul fostei Exploatări Miniere Petrila. Vizitatorii Târgului de Turism de la Romexpo vor găsi și produse tradiționale vestite în țară: virșli de Sălaș sau virșli de Brad, cârnații de Săcărâmb, pâinea la țest, plăcintele pădurenești, mierea, zacusca ori diverse brânzeturi preparate după rețete autohtone. Vor fi prezentate și alte produse tradiționale specifice județului”, a declarat consilierul județean Doinița Maria Bălănesc.

Împărțit în șase zone etnografice, județul Hunedoara numără o colecție impresionantă de obiceiuri, tradiții și elemente populare specifice. Ținutul Pădurenilor, Țara Zarandului, Țara Hațegului, Valea Mureșului, Valea Jiului și Ținutul Orăștiei cuprind zone rurale pitorești ce constituie veritabile destinații ecoturistice care vor fi prezentate și promovate la ediția din acest an a Târgului de Turism al României.

De asemenea, DGAMPT Hunedoara va prezenta la acest eveniment, alături de aplicația turistică a județului -„Discover Hunedoara” și aplicația Exploring Dacia – Sarmizegetusa Regia. Este vorba despre o aplicație de realitate augmentată care prezintă detalii arhitectonice și artefacte dacice specifice sitului arheologic de la Grădiștea de Munte – Sarmizegetusa Regia.

Reprezentanții CJH și ai DGAMPT Hunedoara nădăjduiesc că toate acestea îi vor convinge pe cei care vor vizita standul județului Hunedoara, să-și rezerve pachete de vacanță în ”Hunedoara frumoasă”, să vină și să se bucure de bogăția, de tradițiile, de frumusetea acestui județ.