Valeriu Butulescu spune ”Povestea neamului frumos” la Teatrul din Cahul (Republica Moldova)

Home Cultură Valeriu Butulescu spune ”Povestea neamului frumos” la Teatrul din Cahul (Republica Moldova)
Valeriu Butulescu spune ”Povestea neamului frumos” la Teatrul din Cahul (Republica Moldova)

În perioada 1-3 decembrie 2023, la Teatrul «B. P. Hașdeu» din Cahul (Republica Moldova) se desfășoară un grandios proiect teatral, sub deviza „Unitate prin Cultură” , evenimentul fiind anunţat cu entuziasm de presa din Republica Moldova.

Cu același entuziasm remarcăm și noi faptul că, în cadrul acestui remarcabil eveniment cultural, Teatrul «B. P. Hașdeu» din Cahul va găzdui și premiera spectacolului «Povestea neamului frumos» de Valeriu Butulescu, a cărei reprezentație va avea loc trei zile la rând, pe 1, 2 și 3 decembrie 2023, de la ora 17,00. Spectacolul este regizat de talentatul Boris Melinti, iar distribuția remarcabilă, condusă de Radu Corlăteanu în rolul lui Traian și Igor Caras în rolul regelui Decebal, promite să aducă la viață o poveste fascinantă din istoria noastră națională. În plus, decorurile incitante semnate de Andreea Melinti și muzica excepțională compusă de Ghenadie Ciobanu fac din acest spectacol o experienta de neuitat.

Acest spectacol este mai mult decât o reprezentație teatrală, este o experiență culturală care vă va capta simțurile și vă va aduce mai aproape de rădăcinile noastre. Cu un mix de dramă, muzică și talent actoricesc, această premieră va crea amintiri durabile.

Distribuția spectacolului «Povestea neamului frumos» de Valeriu Butulescu, în regia lui Boris Melinti include actorii: Radu Corlăteanu (Traian), Igor Caras (Decebal), Adrian Covaci (Cornelius), Mihai Țăruș (Gaius), Daniel Donici (Optimus), Constantin Mocanu (Bicilis), Gheorghe Mândru (Primul Sol), Sergiu Musteață (Al Doilea Sol), Aurica Țurcanu (Marea Preoteasă), Eugen Ciumacenco (Scorilă).

Dramaturgul Valeriu Butulescu se bucură de o prezență remarcabilă, în ultimii ani, în Republica Moldova, unde piesele sale sunt jucate ”pe bandă rulantă”, cu un binemeritat succes, pe scena celor mai apreciate instituții teatrale din Basarabia. Felicitări!