Județul Hunedoara, pol de interes pentru turiști la Târgul Național de Turism al României

Județul Hunedoara, pol de interes pentru turiști la Târgul Național de Turism al României

La Centrul Expozițional Romexpo – București, se deschide astăzi, 15 februarie 2024, ediția de primăvară a Târgului Național de Turism al României, cel mai mare eveniment de profil, unde pasionații de călătorii vor putea descoperi frumusețile României, dar și ofertele speciale ale operatorilor de turism din țara noastră, pentru acest an.

Evenimentul se va desfășura între 15 și 18 februarie 2024, iar iar frumusețea județului Hunedoara va fi pusă în valoare într-un spațiu special amenajat, unde specialiștii în promovarea turismului hunedorean de la Direcția Generală a Monumentelor și Promovare Turistică a județului (DGAMPT) vor fi ”agenți de turism”, prezentând publicului destinațiile de top ale județului Hunedoara, unulș dintre cele mai ofertante din țară în domeniul turismului.

Datorită sprijiinului oferit de Consiliul Județean Hunedoara, prin Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică participă cu stand propriu de promovare a județului Hunedoara. Mii de materiale promoționale sunt pregătite pentru a fi oferite celor interesați de oferta județului nostru, iar pe ecranele din stand vor rula imagini reprezentative ale tuturor obiectivelor, imagini care vor constitui o invitație în județul Hunedoara. Atracții turistice hunedorene, monumente istorice, locuri minunate, jocuri și obiceiuri, preparate specifice acestui ținut – toate vor fi prezentate celor care aleg să viziteze standul județului Hunedoara la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României.

Doinița Maria Bălănesc, din cadrul DGAMPT Hunedoara apreciază că, având în vedere diversitatea și bogăția patrimoniului cultural și natural al Județului Hunedoara, participarea la acest eveniment este o oportunitate de neegalat pentru a promova atracțiile turistice unice și serviciile de calitate pe care acest ținut le oferă. ”De la castele medievale și monumente istorice, la peisaje montane spectaculoase și gastronomie tradițională, județul nostru are tot ce își poate dori orice turist pentru o experiență de neuitat! Acest târg reprezintă nu doar o altă expoziție dedicată sectorului de turism, ci și o oportunitate unică pentru promovarea destinațiilor turistice și a serviciilor oferite de România, între care cele ale județului Hunedoara se vor distinge și de această dată”, spune Doinița Bălănesc.

Despre cele mai frumoase destinații turistice hunedorene, Radu Barb, directorul general al DGANPT Hunedoara sune că sunt de neratat pentru orice om care vrea să descopere România istorică, geografică, tradițională, gastronomică sau culturală. „Sarmizegetusa Regia, dar şi celelalte cetăţi dacice din Munţii Orăştiei, situl de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Castelul Corvinilor sau Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva sunt doar câteva dintre obiectivele ce vor fi promovate la acest târg de turism, într-un mod profesional, printr-o strategie pe care am pregătit-o încă de anul trecut. Vom avea clipuri video de prezentare, materiale tipărite şi vom fi prezenţi şi în partea de online cu aplicaţia Discover Hunedoara. Suntem pregătiţi cu materiale realizate profesional, dar şi cu personal de specialitate care va sta la dispoziţia vizitatorilor din stand”, a declarat directorul general al DGAMPT Hunedoara, Radu Barb.

Având în vedere diversitatea și bogăția patrimoniului cultural și natural al Județului Hunedoara, participarea la acest eveniment este o oportunitate de neegalat pentru a promova atracțiile turistice unice și serviciile de calitate pe care acest ținut le oferă. De la castele medievale și monumente istorice, la peisaje montane spectaculoase și gastronomie tradițională, județul nostru are tot ce își poate dori orice turist pentru o experiență de neuitat! Din oferta standului nu vor lipsi momentele folclorice pregătite de Ansamblul Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean”, al Centrului de Cultură şi Artă Hunedoara.