Csaba Kutasi a fost ales, pentru un nou mandat, la conducerea UDMR Petroșani

Csaba Kutasi a fost ales, pentru un nou mandat, la conducerea UDMR Petroșani

Organizația UDMR Petroșani s-a reunit marți, 5 martie 2024 pentru a-și alege o nouă echipă de conducere, având în vedere că, potrivit statutului aceestei organizații politice, alegerile interne au loc o dată la doi ani.

Apreciind activitatea derulată în cei doi ani care au trecut de la precedentele alegeri interne, delegații din partea membrilor comunității maghiare din municipiul Petroșani au decis să-i acorde în continuare un vot de încredere președintelui în exercițiu, Csaba Kutasi, care a fost ales pentru un nou mandat de 2 ani în fruntea UDMR Petroșani.

Liderul UDMR Petroșani, Csaba Kutasi are 48 de ani, este căsătorit și are doi copii. El este absolvent al Liceului Industrial Petroșani, profilul electromecanic, dar și absolvent de studii universitare la Universitatea din Petroșani, Facultatea de Științe, specializarea Management, respectiv de studii de Master la specializarea Management Strategic al Afacerilor în cadrul aceleiași universități. A profesat timp de 26 de ani în domeniul minier, iar în ultimii 4 ani a fost consilier la Cabinetul Primarului municipiului Petroșani. Csaba Kutasi nu a mai făcut parte dintr-o altă organizație politică. A avut în schimb o bogată activitate în domeniul asociativ, comunitar, fiind, printre altele președinte fondator al Asociației Umanitare Kandila, al cărei principal scop l-a constituit ajutorarea vârstnicilor și a persoanelor aflate în nevoi din comunitatea locală a Petroșaniului și a Văii Jiului.

Alături de președintele Csaba Kutasi, în comitetul executiv al Organizației locale UDMR Petroșani au mai fost aleși să facă parte: Prof. BOGDAN ILDIKÓ, BORSOS SZABOLCS GYÖRGY, GÁBOS MARGIT, Prof.univ. Dr. Ing. ANDRÁS JÓZSEF, Ing. BABOCZI IMRE, GÁBOS MIHÁLY, PALEA EVA ILDIKÓ, SERES VASILE, SIPOS ANDRÁS, SIPOS ISTVÁN, Ing. TAMÁSI CSABA, Ing. WERSÁNSZKI EDUÁRD.

La ședința de alegeri a Organizației UDMR Petroșani au participat ca invitați din partea Organizației județene UDMR Hunedoara, Izabella Dobaly și Amalia Antal.

În perioada următoare, noua echipă de conducere a UDMR Petroșani urmează să stabilească modul în care UDMR se va înscrie în competițiile electorale ale anului 2024, dar și candidații fomațiunii politice pentru alegeri. Până la acest moment, decizia care a fost luată la nivelul organziației este aceea de a-l susține pe președintele Organizației județene UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler pentru un nou mandat de deputat în Parlamentul European.