S-au stabilit finaliștii concursului județean de cultură generală ”Citești și câștigi!”

S-au stabilit finaliștii concursului județean de cultură generală ”Citești și câștigi!”

La Deva au avut loc astăzi meciurile din semifinalele concursului județean de cultură generală ”Citești și câștigi!”, marcă înregistrată a Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu”, în urma cărora au fost stabilite finalistele celei de-a X-a ediții.

Prima confruntare din semifinale le-a avut ca protagoniști pe reprezentanții Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” Hunedoara şi cei ai Licelului Teoretic „I. C. Brătianu” Haţeg. A fost un meci condus cu siguranţă de echipa colegiului naţional hunedorean, pe care a reuşit să-l câştige cu scorul de 23 la 19 răspunsuri corecte din cele 30 posibile. În acest fel, prima echipă calificată în Finala Mare este cea a Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara!

Cea de-a doua confruntare a semifinalelor a adust faţă în faţă echipa Liceului Teoretic „Avram Iancu” Brad şi echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni. A fost o partidă frumoasă, antrenantă, în care echipele, foarte bune şi apropiate ca valoare, s-au aflat mult timp la egalitate, aşa că nu-i de mirare că şi scorul final a fost extrem de apropiat (24 la 23 răspunsuri corecte), căştigătoare fiind echipa Liceului Teoretic „Avram Iancu” Brad, care se califică în Finala Mare!

Echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni va lupta pentru locul trei pe podium în Finala Mică a concursului împreună cu echipa Liceului Teoretic „I.C. Brătianu” Haţeg.

Cele două finale vor avea loc în cursul lunii aprilie, după 3 săptămâni de pauză, astfel: pe data de 17 aprilie se va disputa Finala Mică, iar pe data de 18 aprilie va avea loc marea finală a ediției din acest an a concursului ”Citești și câștigi!”