Încep noi lucrări pe fonduri europene pentru modernizarea liceelor din Lupeni

Încep noi lucrări pe fonduri europene pentru modernizarea liceelor din Lupeni

Fondurile atrase de municipalitatea din Lupeni din diverse programe europene, având ca destinație modernizarea unităților locale de învățământ, sunt fără precedent în istoria localității. Milioane de euro sunt investiți în proiecte care vizează modernizarea întregului sistem de învățământ public din municipiul Lupeni, unde lucrările de acest fel sunt în plin proces de desfășurare.

Între timp, eforturile Primăriei municipiului Lupeni de a atrage noi fonduri pentru alte și alte investiții în sectorul educațional, sunt încununate de succes. Spre exemplu, în aceste zile, la Lupeni a ajuns vestea bună că proiectul depus împreună cu Liceul Tehnologic Lupeni, pe Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost aprobat la finanțare. Potrivit primarului Lucian Resmeriță, asta înseamnă că aici vor ajunge alte peste 17 milioane de lei, pe lângă cei aproape 25 de milioane de lei care deja constituie sursa de finanțare a unui proiect care vizează modernizarea acestei unități liceale reprezentative din localitate.

”După cum se știe, noi derulăm deja un proiect de modernizare și dotare a Liceului Tehnologic Lupeni, pe fonduri europene, proiect care vizează modernizarea corpului principal al clădirii liceului, dar și atelierele de pregătire profesională din cadrul acestuia. De asemenea, tot aici, derulăm un alt proiect, tot pe fonduri europene, care vizează construirea unui teren de fotbal și a unei baze sportive. Aceste proiecte sunt în plin proces de execuție și lucrările sunt avansate. Între timp, am aplicat și pentru atragerea unor fonduri din PNRR, pentru a putea moderniza și clădirea din spate a Liceului Tehnologic Lupeni, așa numitul corp 2 al acestuia. Zilele acestea am primit vestea bună că proiectul nostru a fost acceptat la finanțare”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Pentru acest proiect, intitulat ”Eficientizare energetică – Liceul Tehnologic Lupeni, Corp 2″, municipalitatea din Lupeni va avea la dispoziție fonduri în valoare totală de 17.040.491,00 lei din PNRR.

Între timp, ca rezultat al aplicării unui alt proiect european pentru care Primăria municipiului Lupeni a reușit să obțină finanțare, tot prin PNRR, dec curând au început deja lucrările la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni. ”Aici implementăm un proiect privind eficientizarea energetică a clădirii liceului, respectiv reabilitarea energetică și estetică a clădirii, proiect în valoare totală de peste 5,3 milioane de lei. Am promis că dezvoltăm municipiul Lupeni cu fonduri europene și asta facem. Am promis că sectorul educației este unul de maximă prioritate pentru mine și am acționat ca atare. Iar acest proiect pentru modernizarea infrastructurii din învățământul lupenean este încă o dovadă că ceea ce ne asumăm în fața cetățenilor, reușim să și punem în aplicare”, a mai adăugat primarul Lucian Resmeriță.