Anveloparea blocurilor de locuințe din Petroșani, o activitate prioritară a administrației locale de la Petroșani

Anveloparea blocurilor de locuințe din Petroșani, o activitate prioritară a administrației locale de la Petroșani

Anveloparea ansamblurilor de clădiri rezidențiale de pe raza municipiului Petroșani este o activitate prioritară pe agenda administrației publice locale de la Petroșani. În acest scop, în ultimii ani, în parteneriat cu asociațiile de proprietari, Primăria municipiului Petroșani a elaborat zeci de proiecte în vederea obținerii fondurilor pentru reabilitarea termică și estetică a blocurilor de locuințe, pentru cele mai multe dintre acestea fiind deja obținute fonduri nerambursabile din programele Uniunii Europene.

Potrivit primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, în ultimi ani pe raza municipiului Petroșani au fost anvelopate un număr de 43 de blocuri. Numai în ultimii 2 ani, un număr de 13 blocuri au beneficiat de investiții semnificative din fonduri europene pentru eficientizarea termică și estetică a acestora, iar în anul 2024 programul va continua cu alte 6 noi blocuri care vor beneficia de investiții similare, de data aceasta prin intermediul fondurilor atrase de administrația locală din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”Avem o excelentă colaborare cu mai multe asociații de proprietari și, în acest moment, lucrăm în primărie la elaborarea documentațiilor tehnice pentru alte 87 de blocuri din municipiul Petroșani pentru care ne propunem investiții similare, finanțate de asemenea din programele europene destinate acestui tip de investiții”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Efectele pozitive ale acestor lucrări încep să fie resimțite de cetățenii care locuiesc în blocurile reabilitate unde consumul de energie termică a fost mult mai mic comparativ cu situația de dinainte de anvelopare, iar impactul estetic al clădirilor rezidențiale care au cunoscut astfel de lucrări este unul pozitiv asupra întregului oraș care-și schimbă, pe zi ce trece, imaginea în ochii oamenilor, fie ei cetățeni sau vizitatori.