Caricaturistul oltean Gogu Neagoe vine la Festivalul Național de Umor „Liviu Oros” de la Deva

Caricaturistul oltean Gogu Neagoe vine la Festivalul Național de Umor „Liviu Oros” de la Deva

O nouă ediție a Festivalului național de umor „Liviu Oros” va avea loc la Deva, în zilele de 20 și 21 aprilie 2024, evenimentul fiind găzduit de Centrul cultural ”Drăgan Muntean” din localitate.

La invitația Primăriei municipiului Deva și a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” la acest festival va participa și caricaturistul oltean Gogu Neagoe, artistul din Osica de Jos urmând să realizeze aici portrete grafice „la minut” pentru oficialitățile și publicul prezent.

Festivalul național de umor „Liviu Oros”  va debuta sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 12:00, în Holul Mare al Centrului Cultural „Drăgan Muntean” cu vernisajul Salonului Național de Grafică Umoristică „Interludica”, urmat de decernarea premiilor la Concursul Internațional de Epigrame „Epigramissima”, ediția a IV-a, în Amfiteatrul „Liviu Oros”, moderator: Cornel Udrea .

Gogu Neagoe este  Ambasador Cultural al Academiei Internaționale “Mihai Eminescu”. Acesta a primit înalta distincție la Gala premiilor de excelență „10 pentru Craiova“, eveniment aflat la cea de a cincea  ediţie de 1 Decembrie 2022. Este, de asemenea, membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania, UNESCO. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia.

Caricaturistul oltean este invitat de onoare an de an la festivaluri din România, nu doar în domeniul umorului, ci și de folclor sau de altă factură. A apărut în foarte multe emisiuni de televiziune, din ţară şi din străinătate . Gogu  Neagoe a fost invitat ca membru în juriu la: Festivalul Folcloric International „Lina Chiralina”-Braila , 8-12 august 2023, Festivalul Naţional de Muzică Populară şi Uşoară „Corabia de Aur” a XLVIII-a 20-22 septembrie 2023, Corabia,
Festival Concursul Național al Copiilor „Călușul Românesc” 14 – 18 iunie 2023 Slatina-Olt, invitat de Onoare la Festivalul Internațional de Folclor “CĂLUȘUL ROMÂNESC” Caracal-Olt.Gogu Neagoe organizează salonul de caricatură la Festivalul Concurs Naţional de Umor „Oltenii şi restul lumii” în fiecare an la Slatina.