Hunedoreanul Iuliu Winkler deschide lista UDMR pentru alegerile europarlamentare

Hunedoreanul Iuliu Winkler deschide lista UDMR pentru alegerile europarlamentare

Liderul UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler este cap de listă al propunerilor lansate de liderii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, pentru alegerile europarlamentare de la 9 iunie 2024.

Născut în municipiul Hunedoara, acolo unde își are domiciliul și în prezent, împreună cu familia, Iuliu Winkler este membru al Parlamentului European încă din 2007 când s-a numărat printre primii eurodeputați trimiși de România în forul legislativ european. În legislatura 2019-2024, europarlamentarul Iuliu Winkler a îndeplijnit cu succes calitatea de vicepreședinte al Comisiei pentru Comerț internațional a Parlamentului European (calitate pe care a deținut-o și în mandatul anterior), fiind în același timp membru al comisiilor pentru Cultură și Educație și membru al delegațiilor Parlamentului European pentru relațiile cu China și cu Australia și Noua Zeelandă.

Lider al Organizației județene UDMR Hunedoara din anul 2001, Iuliu Winkler este de profesie inginer în electronică și telecomunicații, dar este licențiat și în finanțate și asigurări. Considerat drept unul dintre cei mai importanți lideri ai UDMR, Iuliu Winkler a îndeplinit o serie de responsabilutăți în administrația locală, regională și națională, fiind pe rând, consilier județean, subprefect al județului Hunedoara, deputat și ministru delegat pentru Comerț în Guvernul României.

Europarlamentaryul Iuliu Winkler a lansat, la scurt timp după publicarea listei candidaților UDMR pentru alegerile europarlamentare din acest an, că românii trebuie să iasă la vot, pe 9 iunie, pentru că și de votul lor depinde cum va arăta Europa de mâine. „Pe 9 iunie trebuie să ieșim la vot în număr cât mai mare, să avem putere acasă și să avem voce în Europa. Vom câștiga împreună pentru că 9 iunie este ziua alegerilor europene, când viitorul Uniunii este decis de cei care merg la vot. Este nevoie de schimbare în Europa! Cine votează, decide cum va fi viața tuturor europenilor în noua Uniune Europeană. Tinerii aflați în fața primului lor vot trebuie să se prezinte la urne, pentru că acești tineri sunt cei care au trăit toată viața în Uniunea Europeană”, a transmis Iuliu Winkler, candidatul de pe prima poziția listei de eurodeputați propusă de UDMR.

Pe lista UDMR pentru alegerile europarlanentare din acest an mai figurează lideri ai comunității maghiare din România precum: Vincze Loránt-György, Szilágyi Dóra-Emese, Szilágyi Zsolt, Zazula Béla, Faragó Péter, Lőrincz Helga, Szilágyi Róbert-István, Bors Béla, Turos Lóránd ș.a.