Cel mai cunoscut consilier local de la PNL Uricani, Ion Stănescu demisionează din partid și susține în alegerile de la Uricani echipa primarului Dănuț Buhăescu!

Cel mai cunoscut consilier local de la PNL Uricani, Ion Stănescu demisionează din partid și susține în alegerile de la Uricani echipa primarului Dănuț Buhăescu!

După ce consilierul local al PNL Uricani, Andrei Perneș, care fusese inițial desemnat candidat al liberalilor pentru funcția de primar al acestei localități, a renunțat la această misiune politică, o altă demisie răsunătoare din PNL Uricani vine din partea celui mai cunoscut consilier local al opoziției locale, Ion Stănescu.

Acesta a anunțat că analizând, pe de o parte, modul în care primarul Dănuț Buhăescu a condus administrația publică locală din orașul Uricani în ultimii ani și, pe de altă parte analizînd atitudinile politice ale liberalilor în Consiliul local, care par a fi mai degrabă doar unele de ”Gică contra”, a decis să demisioneze din acest partid și să recomande oamenilor care-l cunosc și care au avut încredere în el să opteze, în alegerile de la 9 iunie, pentru un vot în favoarea primarului social-democrat Dănuț Buhăescu și pentru echipa PSD. ”Chiar dacă am fost ani de-a rândul un adversar al PSD, trebuie să recunosc faptul că avându-l în frunte pe primarul Dănuț Buhăescu, social-democrații au făcut treabă bună pentru orașul nostru, că au adus bani și au implementat proiecte valoroase, cu impact pozitiv în viața oamenilor și în dezvoltarea orașului. Pe de altă parte, activitatea liberalilor s-a rezumat doar la contestarea inițiativelor primarului și la critici fără temei aduse acestuia, lucru cu care eu nu am fost și nu pot fi de acord”, spune consilierul Ion Stănescu.

Cunoscut ani de-a rândul drept o voce a comunității locale din orașul Uricani, Ion Stănescu a fost ales de mai multe ori ca independent în cadrul Consiliului local din această localitate.

Deși a preferat să fie, în general, un purtător de cuvând al cetățenilor în forul legislativ local și mai puțin un om politic, în urmă cu 4 ani a acceptat invitația primită de la PNL de a face parte din echipa de consilieri locali ai acestui partid. Din păcate, experiența politică nu a fost una conform așteptărilor și principiilor sale, astfel încât Ion Stănescu a decis să demisioneze din PNL, chiar dacă acest lucru i-ar putea aduce o încetare a mandatului de consilier local cu câteva luni înainte de termen. Acesta apreciază că, în alegerile locale din acest an, PNL are cea mai slabă listă de consilieri, atât în comparație cu cele din scrutinurile precedente, cât mai ales în comparație cu lista propusă de PSD. ”Aceste motive m-au determinat, practic, să renunț la calitatea de membru al PNL și să-i acord întreaga mea susținere domnului primar Dănuț Buhăescu și echipei PSD pentru Consiliul local, deoarece au demonstrat că merită să conducă orașul și au demonstrat că au o viziune clară, precisă și eficientă pentru viitorul comunității noastre”, a mai spus Ion Stănescu.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu se declară onorat de cuvintele consilierului Ion Stănescu, cu atât mai mult cu cât acestea vin din partea unui om față de care are un respect deosebit. ”Sigur că îi mulțumesc domnului Ion Stănescu pentru această decizie a dumnealui. Îi înțeleg în același timp și dezamăgirea față de echipa liberală în care a mers cu încrederea că afilierea politică îi va fi utilă pentru a-i putea sprijini pe oamenii care lau votat. Mi-a mărturisit că nu i-a plăcut deloc faptul că liberalii recomandau votul negativ în Consiliul local aproape în orice circumstanțe. Am apreciat însă la domnul Stănescu faptul că și-a păstrat verticalitatea și, de fiecare dată când am propus în Consiliu proiecte bune, utile, necesare pentru dezvoltarea orașului nostru, a votat pentru aprobarea acestora, în ciuda recomandărilor primite de la organizația politică din care făcea parte. Îi promit domnului Stănescu faptul că voi face în așa fel încât să fiu demn de încrederea dumnealui și a tuturor uricănenilor și în mandatul următor”, spune Dănuț Buhăescu.

Unul dintre cei mai vechi consilieri locali ai orașului Uricani, Ion Stănescu pune punct aici unei cariere în administrația locală de la Uricani în care, deși a fost aproape întotdeauna în opoziție, a făcut-o întotdeauna în mod constructiv și decent, iar în cele din urmă, după cum se vede, a constatat la rândul său că Uricaniul are un primar devotat comunității, un primar cu experiență și cu dorința de a face tot ceea ce este omenește posiibl pentru ca acest oraș să renască, să-și găsească o nouă identitate și să se dezvolte. Ceea ce uricănenii spun și votează, fără rezerve, deja de aproape două decenii.